ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πρωτότυπο iPad2 και αντεπίθεση της Google

Ένα πρωτότυπο της επόμενης έκδοσης του iPad εθεάθη από ρεπόρτερ του Reuters στη Νέα Υόρκη, ενώ ένας δικτυακός τόπος που καλύπτει θέματα της Apple ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του την οθόνη της νέας συσκευής. Στο μεταξύ, όμως, η Google παρουσίασε το λειτουργικό σύστημα Honeycomb, μια νέα έκδοση του Android σχεδιασμένη ειδικά για ταμπλέτες. Το πρωτότυπο του δεύτερου iPad θα έχει κάμερα στην μπροστινή όψη για βιντεοκλήσεις, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο εντόπισε τη συσκευή να λειτουργεί στη διάρκεια της παρουσίασης της The Daily, της νέας εφημερίδας του Ρούπερτ Μέρντοχ που δημιουργήθηκε ειδικά για την ταμπλέτα της Apple.
H ύπαρξη της συσκευής επιβεβαιώθηκε από πηγή που δεν κατονομάζεται, η οποία όμως τόνισε ότι στην τελική του μορφή το νέο iPad μπορεί να έχει άλλα χαρακτηριστικά. Ο διάδοχος της πρώτης ταμπλέτας αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως στις αρχές του 2011, πιθανώς το Φεβρουάριο. H φημολογία συνεχίζεται στο δικτυακό τόπο 9 to 5 Mac, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του την οθόνη του νέου iPad, στο ίδιο μέγεθος με την προηγούμενη (9,7 ίντσες). Αν και δεν γνωρίζει ποια είναι η ανάλυση της νέας οθόνης, εκτιμά ότι είναι «οπωσδήποτε καλύτερης», «ελαφρύτερη» και «πάνω από ένα χιλιοστό λεπτότερη».
Σύμφωνα με ιστολόγιο του Yahoo, η οθόνη έχει πιθανώς την ίδια ανάλυση με το προηγούμενο μοντέλο (1024 επί 768 εικονοστοιχεία), κάτι που θα διέψευδε τις φήμες για μια πυκνότερη οθόνη με ανάλυση 2.048 επί 1.536 εικονοστοιχεία.
Στο μεταξύ, η Google επέδειξε το Honeycomb, το οποίο θα χρησιμοποιείται στo G-Slate της LG και στο Xoom της Motorola, το οποίο κέρδισε καλές κριτικές στην περυσινή έκθεση CES στο Λας Βέγκας. Αρκετοί ακόμα υπολογιστές-ταμπλέτες αναμένεται να βασιστούν στη νέα έκδοση του Android, αναφέρει το AFP.
«Το Honeycomb είναι προσαρμοσμένο για τη νέα γενιά υπολογιστών σε μέγεθος ταμπλέτας» δήλωσε ο Χούγκο Μπάρα, διευθυντής του τμήματος φορητών προϊόντων της Google, παρουσιάζοντας το λειτουργικό στα κεντρικά της εταιρείας στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια. Τόνισε ότι το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα αναπτύχθηκε ως πλατφόρμα για την καινοτομία στο λογισμικό, στην οποία μπορεί να συμβάλλουν τρίτοι προγραμματιστές. Την ίδια ημέρα η Google παρουσίασε το market.android.com, ένα κατάστημα εφαρμογών για το Android αντίστοιχο με το πετυχημένο App Store της Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια