ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Medfield smartphones το 2012, 10 tablets στην Computex 2011!

Για ακόμα μία φορά η Intel καθυστερεί την είσοδο της στην αγορά των smartphones διά στόματος του CEO της εταιρίας, Paul Otellini, ο οποίος τόνισε ότι η μετάβαση από τους υπολογιστές στα smartphones είναι “μαραθώνιος και όχι αγώνας δρόμου“.
Μετά τις εξαγγελίες της εταιρίας στην περασμένη MWC 2011, περιμέναμε ότι θα δούμε τα πρώτα Intel smartphones στην Computex 2011 (ξεκινά στις 31 Μαΐου) και κυκλοφορία τους το καλοκαίρι, αλλά κάτι τέτοιο θα αναβληθεί για τις αρχές του 2012.
“Αποφασίσαμε ότι το πρόγραμμά μας είναι ανεπαρκές με αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάξουμε το Centerpoint (μέση ισχύς που καταναλώνουν οι επεξεργαστές της Intel). Μπορεί να κατεβαίνουμε σε κλίμακα, αλλά η κατανάλωση είναι αυξημένη”
Για αυτό το λόγο, η Intel έχει σχεδιάσει τρεις διαφορετικές εκδόσεις επεξεργαστών Intel Atom, οι οποίοι θα είναι καλύτεροι σε απόδοση και οικονομικότεροι σε κατανάλωση από τους ARM-based επεξεργαστές.
Μάλιστα, τα πρώτα Intel smartphones θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012, με επεξεργαστές Intel Medfield 32nm.
Ακόμη, ο Otellini ανέφερε ότι η συνεργασία με τη Nokia ήταν ένα τεράστιο λάθος και ένας από τους σοβαρότερους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε τόσο πολύ η μετάβαση της εταιρίας στο χώρο των smartphones και tablets.
Ωστόσο, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και η Intel θα εντυπωσιάσει στην Computex 2011 με τουλάχιστον 10 tablets όλων των λειτουργικών συστημάτων (Android, Windows, MeeGo) που θα χρησιμοποιούν επεξεργαστή Intel “Oak Trail”!

Δεν υπάρχουν σχόλια