ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Apple Mac OS X Lion: Θυμίζει iOS 5!

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple για Mac ανακοινώθηκε στο WWDC 2011. Τι καινούριο φέρνει όμως;Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές της νέας έκδοσης του λειτουργικού είναι το «Full Screen Mode». Όλες οι εφαρμογές έχουν πλέον δυνατότητα εμφάνισης σε πλήρη οθόνη. Κάθε application θα έχει ένα ειδικό full screen button, που απομακρύνει εντελώς το menu bar (εκτός αν κάνεις mouse over στο σημείο αυτό). Μπορείς να διατηρήσεις πολλαπλές εφαρμογές ανοικτές σε full screen mode και να εναλλάσσεσαι μεταξύ τους.
Το «παρών» δίνουν ακόμη και τα «Multi-touch Gestures» που έχουμε γνωρίσει στο λειτουργικό σύστημα iOS.
Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι το λεγόμενο «Mission Control». Ενεργοποίησέ το και θα δεις όλες τις δραστηριότητές σου στον υπολογιστή με μια ματιά: τον πανόπτη σου, τα spaces στην επιφάνεια εργασίας και τις full-screen εφαρμογές, μαζί με μία παρουσίαση των ανοικτών παραθύρων. Όλα προσβάσιμα με μία ματιά και ένα click.
Εντυπωσιακό και το χαρακτηριστικό «Launchpad», που παραπέμπει στο λειτουργικό iOS. Αντί να πρέπει να κλικάρεις στο φάκελο που βρίσκεται κάθε εφαρμογή σου, κάθε πρόγραμμα που έχεις εγκαταστήσει μπορεί να εμφανίζεται στην αρχική οθόνη σε ένα grid menu αλά iPhone.
Διαθέσιμες επίσης είναι οι νέες εφαρμογές «Resume», «Auto Save» και «Version», που επιτρέπουν αντίστοιχα να βρίσκεται μία εφαρμογή στην «κατάσταση» που ήταν όταν έκλεισε, να σώζεται αυτόματα κάθε σου εργασία ή να αποθηκεύονται διαφορετικές εκδόσεις από αυτήν.
Το Mac App Store είναι πλέον ενσωματωμένο στο Lion και υποστηρίζει in-app purchases, push notifications, ενώ έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας.
Η Apple εγκαινίασε και ένα νέο «ασύρματο» τρόπο μεταφοράς αρχείων μεταξύ δύο υπολογιστών με την ονομασία Airdrop. Μέσω Wi-Fi, εντοπίζεις τα άτομα που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία, τα οποία εμφανίζονται με τις φωτογραφίες τους στην οθόνη σου. Εσύ μπορείς να σύρεις το αρχείο που επιθυμείς στη φωτό τους και αυτό πηγαίνει αυτόματα στο download folder τους.
Τέλος, βελτιώσεις υπάρχουν και στην εφαρμογή «Mail», που παραπέμπει πλέον αρκετά στην αντίστοιχη για iPad. Έχει ανανεωμένο design, νέες «έξυπνες» δυνατότητες αναζήτησης, καθώς και ένα νέο τρόπο θέασης των μηνυμάτων σου, το λεγόμενο «Conversation View».
Το upgrade για το Mac OS X Lion θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο μόνο online. Θα μπορείς να το κατεβάσεις από το Mac App Store και θα κοστίζει μόλις 29.99 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια