ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Alibaba λετιουργικό στα mobile OS

Είναι άραγε η αγορά έτοιμη για την έλευση ενός ακόμη "παίχτη" στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων; Η εταιρεία Alibaba πιστεύει πως ναι και γι' αυτό ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία ενός νέου λειτουργικού συστήματος βασισμένο στο «σύννεφο». Το όνομα αυτού; Aliyun OS.
Η νέα αυτή πρόταση φαίνεται να είναι πλήρως συμβατή με τις android εφαρμογές μέσω ενός ειδικού emulator. Δεν είναι ακόμη γνωστό πως ακριβώς θα λειτουργεί η συγκεκριμένη διαδικασία αλλά δε θα αργήσουμε πολύ να μάθουμε καθώς το νέο αυτό λειτουργικό θα έρθει ενσωματωμένο στο W700, μοντέλο της Tian Hua, το οποίο θα κοστολογείται γύρω στα 295 ευρώ. Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, ο κάθε χρήστης θα πάρει 100GB χώρο στο «σύννεφο» για να αποθηκεύει επαφές, μητρώο κλήσεων, μηνύματα, σημειώσεις και φωτογραφίες, τα οποία θα είναι προσβάσιμα και μέσω Η/Υ.
Με την εταιρεία να έχει στα πλάνα της τόσο τη δημιουργία tablets όσο κι άλλων συσκευών όπως ανέφερε, η μάχη για την ανάδειξη του πιο... «λειτουργικού» λειτουργικού συστήματος αναμένεται να γίνει ακόμη πιο θερμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια