ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κινητό τηλέφωνο από τη Facebook

Στο παρελθόν έχουμε δει ουκ ολίγα smartphones που τείνουν να αυτοαποκαλούνται Facebook phones (βλ. Motorola EX225, MotoKey Social), όμως το συγκεκριμένο έχει μια βασική διαφορά. Απλούστατα, δεν πρόκειται για ένα ακόμα τηλέφωνο με ένα μικροσκοπικό κουμπί Facebook, αλλά φημολογείται ότι στόχος της εταρείας είναι η δημιουργία του “απόλυτου Facebook τηλεφώνου”.
Με κωδική ονομασία Buffy, πιθανότατα το νέο τηλέφωνο θα τρέχει μια έκδοση Android με αρκετές τροποιήσεις προκειμένου να ενσωματώνει σε βάθος της υπηρεσίες του Facebook. Επιπλέον, φήμες θέλουν την εταιρεία να εργάζεται στενά αυτή τη στιγμή με την HTC για την κατασκευή του τηλεφώνου, έχοντας μάλιστα για άγνωστους λόγους απορρίψει τη Samsung.
Εκπρόσωπος της Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει ευθέως το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός ολοκαίνουριου Facebook phone, δηλώνοντας:
“H mobile στρατηγική μας είναι απλή: Θεωρούμε ότι κάθε συσκευή είνια καλύτερη όταν έχει κοινωνικό περιεχόμενο”.
‘Οπως φαίνεται η Facebook θεωρεί αναγκαία την επέκταση της προς τον mobile κόσμο, τη στιγμή, μάλιστα, που έχει περισσότερους από 350 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του Facebook από φορητές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια