ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nvidia 3D Vision 2 με τεχνολογία LightBoost

Η επόμενη γενιά στερεοσκοπικού gaming αποκαλύφθηκε από την Nvidia. Ο χρόνος που πέρασε έφερε μια κάθετη βελτίωση της ποιότητας εικόνας στις τηλεοράσεις 3D, με πιο φωτεινή και ξεκούραστη εικόνα, εξαιρετικά μειωμένο crossover και καλύτερη ποιότητα κίνησης. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά υπόσχεται να φέρει και στα PCs η Nvidia, η οποία μόλις ανακοινωσε τη νέα γενιά στερεοσκοπικής τεχνολογίας για παιχνίδια, με το όνομα 3D Vision 2.
Όπως γίνεται μέχρι σήμερα με την πρώτη γενιά 3D Vision, το σύστημα παρέχεται σε μορφή πακέτου που περιέχει ειδικά γυαλιά ενεργού κλείστρου και τον κατάλληλο δέκτη για το συγχρονισμό των γυαλιών με υπέρυθρη επικοινωνία. Ο νέος πομποδέκτης επικοινωνεί με το PC μέσω θύρας USB. Το καινούριο ζεύγος γυαλιών είναι μεγαλύτερο από εκείνα της πρώτης εκδοχής του 3D Vision, είναι ελαφρύτερα, αλλά πιο εργονομικά και παρέχουν ευρύτερο πεδίο όρασης.
Προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το σύστημα 3D Vision 2 πρέπει να συνδυαστεί με κατάλληλη οθόνη τεχνολογίας LightBoost. Αυτή η τεχνολογία συνίσταται στην επίτευξη στερεοσκοπικής εικόνας με σταθερότερη εικόνα, μεγαλύτερη φωτεινότητα και πιο ρευστό animation, σε συνάρτηση με την επίτευξη μεγαλύτερων frame rates. Απ' ότι φαίνεται, το μυστικό πίσω από την επίτευξη φωτεινότερης και σταθερότερης εικόνας με μειωμένο crosstalk, εντοπίζεται στην επέμβαση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο οπισθοφωτισμός της οθόνης. Το σύστημα LightBoost επεμβαίνει στη φωτεινότητα του backlight με κατάλληλο τρόπο, έτσι ώστε να μην είναι αναγκαία η τόσο συχνή αποκοπή κάθε φακού στα ενεργά γυαλιά, με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι πιο φωτεινή και να μην υπάρχουν παρεμβολές μεταξύ των δύο αλλεπάληλων καρέ που συνιστούν τη στερεοσκοπική εικόνα.
Η πρώτη οθόνη συμβατή με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι η Asus VG278H, ένα εντυπωσιακό monitor διαγωνίου 27 ιντσών και ανάλυσης Full HD. Παρέχει είσοδο DVI, αλλά και HDMI 1.4 και παρέχει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Η αναφερόμενη ταχύτητα απόκρισης είναι 2ms. Η οθόνη έχει ανακοινωθεί στις ΗΠΑ με τιμή $699, ενώ το πακέτο 3D Vision 2 με τα γυαλιά και τον δέκτη, θα τιμάται $149, ενώ ένα δεύτερο ζεύγος γυαλιών θα κοστίζει $99.
Σύντομα αναμένεται να επακολουθήσουν οι οθόνες Acer HN274HB και BenQ XL2420T, αλλά και τα laptops oshiba’s Qosmio X770/X775 και Satellite P770/775, τα οποία διαθέτουν στερεοσκοπικές οθόνες 17,3 ιντσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια