ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Huawei MediaPad αλλά υπάρχουν και φθηνότερα...

Καταρχήν οι εναλλακτικοί τίτλοι: «3G tablet με πόσο;», «το αφεντικό τρελάθηκε», «πάρε κόσμε». Λοιπόν κυρίες και κύριοι πριν προχωρήσουμε στη σημειολογική ανάλυση, ας ρίξουμε μια ματιά στο καρτελάκι της τιμής: 349 ευρώ. Τώρα μάλιστα. Ωραία εισαγωγή για μια ταμπλέτα με άποψη, φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο, που αφήνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται αν έκανε κλικ στο infocom.gr. Όμως τι να κάνουμε, κάπως έπρεπε να το χειριστούμε. Με το που έσκασε μύτη το νέο tablet της Huawei πριν καταπιαστούμε με επιδόσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά, λειτουργικό σύστημα και αγχωμένες μετρήσεις αυτονομίας, η ανακοίνωση της τιμής έθεσε τη βάση για μια διαφορετική θεώρηση. Όχι μόνο για το αν αξίζει να επενδύσει κανείς στη συγκεκριμένη πρόταση, όχι μόνο για το αν είναι καλύτερη σε σχέση με τον εγχώριο ανταγωνισμό, αλλά και για το αν φέρνει την επανάσταση στην κατηγορία. Δηλαδή το υπαρξιακό ερώτημα αν το Huawei MediaPad αξίζει τα 349 ευρώ. Άντε πάλι τέσσερα…
Το πριμ πρόκρισης του MediaPad δίνεται καταρχήν από την εμφάνιση και την φανταστική κατασκευή. Αυτή είναι μια εξευρωπαϊσμένη ταμπλέτα μεγάλων διαστάσεων. Χωρίς χείρες βοήθειας επώνυμων designers αλλά με in house προσπάθεια, οι Κινέζοι αποδεικνύουν πως έχουν ταχύτατα αντανακλαστικά και μπαίνουν για τα καλά στον ίσιο, δυτικό δρόμο. Με καθαρές φόρμες, τευτονικές γραμμές (πιθανόν και με αναφορές στο πρώτο iPad), το νέο tablet της Huawei αποτελεί μια επιτυχημένη αφετηρία που ρίχνει στα αζήτητα οποιαδήποτε πρότερη κατάσταση. Εδώ δεν μιλάμε για διαδοχή, αλλά για τη δημιουργία από λευκό χαρτί. Που σε συνδυασμό με την κορυφαία ποιότητα, αφήνει μηδενικά περιθώρια για αμφιβολίες. Πιο απλά. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις καλύτερα φτιαγμένο tablet μέχρι και τα 500 ευρώ. Το αποδεικνύει και το αλουμίνιο που περιβάλλει το αντικείμενο, το οποίο διακόπτεται μόνο για την εισαγωγή καρτών SIM και microSD, την ίδια στιγμή που εξυπηρετεί στην απροβλημάτιστη λήψη σήματος. Παρεμπιπτόντως όταν κυκλοφορήσει το MediaPad θα μπορείς να πραγματοποιείς και τηλεφωνικές κλήσεις. Όχι πως θα σου φανεί χρήσιμο στην πράξη, αλλά καλό είναι να ξέρεις ότι υπάρχει.
Το αξιομνημόνευτο με το tablet της Huawei είναι ότι δεν κάνει εκπτώσεις γενικά. Αυτό που πετυχαίνει μέσα στον κρατήρα της ύφεσης είναι να κρατάει ψηλά τον πήχη από την πρώτη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Και μιας που το έφερε η κουβέντα, ήξερες ότι αυτή είναι η πρώτη ταμπλέτα στον πλανήτη με τα περισσότερα pixels ανά ίντσα; Τη στιγμή που τα iPad 2 και Galaxy Tab 10.1 προσφέρουν 132 και 149 ppi αντίστοιχα, το MediaPad μετράει 216, νούμερο που θα ζήλευε ακόμη και ένα αξιοπρεπές smartphone.

Δεν υπάρχουν σχόλια