ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φορτίστε τα πάντα με το σώμα σας!

Το περίπτερο της Ericsson στο φετινό Mobile World Congress είχε κάποιες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να δούμε. Η πιο ενδιαφέρουσα ήταν ένας τρόπος για να χρησιμοποιούμε το σώμα μας ως τρόπο σύνδεσης μεταξύ δύο συσκευών. Ως γνωστόν, το ανθρώπινο σώμα είναι καλός αγωγός ηλεκτρισμού. Εξοπλίζουμε λοιπόν ένα κινητό με έναν ειδικό αισθητήρα, και ενσωματώνουμε έναν αντίστοιχο αισθητήρα σε οποιοδήποτε άλλη συσκευή.
Όταν ένας χρήστης ακουμπάει την ίδια στιγμή και τους δύο αισθητήρες, ενεργοποιούνται διαφόρων ειδών λειτουργίες. Για παράδειγμα μπορεί να μεταφέρει φωτογραφίες στον υπολογιστή του, να ενεργοποιεί το ηχοσύστημα του, ακόμα και να ξεκλειδώνει την πόρτα του σπιτιού του. Βέβαια αυτή η τεχνολογία είναι ακόμα σε εργαστηριακό επίπεδο.
Κάτι άλλο που παρουσίασε η Ericsson ήταν το live video streaming μέσω LTE, που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, σε ένα laptop της LG με οθόνη 3D. Επίσης παρουσίασε μία εκτεταμένη συνεργασία μεταξύ smartphones και αυτοκίνησης, ώστε ο χρήστης να ελέγχει με μεγαλύτερη ασφάλεια τη φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους, κτλ.
Επιπλέον παρουσίασε hardware ετερογενών δικτύων, δηλαδή υποδομών με δυνατότητα απρόσκοπτης σύνδεσης μεταξύ διαφορετικών ασύρματων τεχνολογιών (π.χ. GSM και WiFi). Τέλος υπήρχε και ένα τραπέζι που έδειχνε παραστατικά την ιδέα της Δικτυωμένης Κοινωνίας, την οποία η εταιρεία εξήγησε αναλυτικά στη βασική συνέντευξη τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια