ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο iPad με Retina Display στην Ελλάδα

Παρουσιάστηκε όπως αναμενόταν το νέο iPad (new iPad ο τίτλος τελικά…), με εκπληκτική Retina Display και dual-core επεξεργαστή A5X (quad-core graphics), αλλά και η νέα αναβαθμισμένη έκδοση της Apple TV, με δυνατότητα αναπαραγωγής 1080p video και νέο περιβάλλον.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με τα καθιερωμένα στατιστικά στοιχεία:
Η Apple έχει 3 συσκευές οι οποίες κυριαρχούν στην αγορά αυτή. To iPod, το iPad και το iPhone.
Οι συσκευές αυτές απέφεραν το 76% του τζίρου της εταιρείας.
352.000.000 post PC devices, 62 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο του 2011.
362 retail καταστήματα σε όλο τον κόσμο με το νέο διαμάντι να είναι το κατάστημα στο Grand Cental στη Νέα Υόρκης
Το Siri αναβαθμίζεται και υποστηρίζει Ιαπωνέζικα στο iOS 5.1, το οποίο είναι διαθέσιμο σήμερα
585.000 εφαρμογές στο App Store, 25 δις downloads, 100.000.000 iCloud χρήστες και το iTunes in Cloud υποστηρίζει ταινίες σε 1080p
15,4 εκατομμύρια iPad έχουν πουληθεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Περισσότερα από τα PC που πούλησε η πρώτη εταιρία του χώρου (HP 15.1εκ)
200.000 custom εφαρμογές αποκλειστικά για το iPad που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο “ανταγωνιστικό” tablet!
New iPad
Retina Display
Η οθόνη του iPad διαθέτει τέσσερις φορές περισσότερα pixels από αυτή του iPad 2 για καλύτερη απεικόνιση κειμένου και γραφικών. Συγκεκριμένα, η οθόνη του νέου iPad διαθέτει ανάλυση 2048×1536, 44 τοις εκατό περισσότερο color saturation και συνολικά 3.1 εκατομμύρια pixels. Η πυκνότητα της οθόνης είναι τόσο υψηλή που ο χρήστης της συσκευής δεν μπορεί να διακρίνει τα pixels μεταξύ τους.
Η Apple πραγματικά προχώρησε σε έναν καινοτόμο σχεδιασμό με την οθόνη του νέου iPad. Κάθε pixel σε οποιαδήποτε οθόνη περιέχει πολλά σήματα για να ξέρει πότε θα ανάβει. Όταν, όμως, υπάρχουν τόσα πολλά pixels τα σήματα μπερδεύονται μεταξύ τους και καταλήγουμε σε χαμηλής ποιότητας εικόνες. Οι μηχανικοί της Apple έκαναν κάτι επαναστατικό και «ανέβασαν» τα pixels σε διαφορετικό panel για να τα διαχωρίσουν από τα σήματα.
Επεξεργαστής A5X
H Retina οθόνη στο νέο iPad δεν θα ήταν δυνατό να έχει δημιουργηθεί χωρίς τον νέο επεξεργαστή A5X. Χάριν σε αυτόν, τροφοδοτούνται τα 3.1 εκατομμύρια pixels της οθόνης του iPad. Ο επεξεργαστής είναι δύο πυρήνων αλλά διαθέτει γραφικά τεσσάρων πυρήνων και τα πάντα αποκρίνονται πολύ καλύτερα. Σε σύγκριση με έναν NVIDIA Tegra 3 ο A5X είναι τέσσερις φορές καλύτερος!
Ωστόσο, στον τελικό χρήστη δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός. Παρά την Retina οθόνη και τον A5X επεξεργαστή το νέο iPad διατηρεί την αυτονομία των 10 ωρών σε Wi-Fi και 9 ώρες σε 3G/LTE.
Κάμερα
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του νέου iPad είναι το αναβαθμισμένο σύστημα για τις κάμερες. Συγκεκριμένα, η οπίσθια κάμερα είναι η ίδια με αυτή του iPhone 4S και διαθέτει σένσορα 5MP, οπίσθιο φωτισμό, autofocus, white balance και face detection. Μάλιστα, η κάμερα είναι ικανή να καταγράψει βίντεο στα 1080p (!) και εξαιτίας του ενσωματωμένου συστήματος stabilization το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια