ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Pixel Light Emitting Display

Στην πρόσφατη CES2012 η Sony είχε κάνει επίδειξη μιας τηλεόρασης, Crystal LED την έλεγε, όπου κάθε pixel ήταν μια φωτοδίοδος LED. Tα χρώματα εκείνης της τηλεόρασης ήταν ανεπανάληπτα και όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό.
Τις τελευταίες ημέρες η LG πραγματοποίησε τη παρουσίαση μιας ανάλογης τεχνολογίας με την ονομασία Pixel Light Emitting Display ή πιο απλά LED.
Η τεχνολογία οδεύει ήδη προς την αγορά και είναι ένα υβρίδιο μεταξύ plasma και LED. Χρησιμοποιείται ένα νέο σύστημα φωτισμού με «προβολικό» φως για κάθε pixel της οθόνης, πολύ διακριτό και αποκλειστικό για κάθε pixel. Eίναι σαν να μην υπάρχει οθόνη (πάνελ) και την εικόνα να τη σχηματίζει το σύστημα οπίσθιου φωτισμού. Δηλαδή το local dimming να είναι με ανάλυση pixel.
Αυτό σημαίνει έλεγχο 6,2 εκατομμυρίων pixel ανά εικόνα όσο δηλαδή είναι και η ανάλυση του Full HD.To αποτέλεσμα φυσικά είναι καθαρές και full στο χρώμα εικόνες, βαθιά μαύρα και άλλα καλά. Η ταχύτητα της εικόνας είναι της τάξης των 600Hz, πολύ περισσότερο από τις LCD LED τηλεοράσεις, ενώ η κατανάλωση της PLED τηλεόρασης θα είναι πολύ μικρότερη από μια plasma.
To πρώτο μοντέλο που θα έχει τη τεχνολογία PLED είναι το PM9700 ή στην Ευρώπη το PM970 που θα βγει σε μεγάλες ίντσες.Εν αναμονή…Η PLED τεχνολογία ίσως φρενάρει την ΟLED… αφού η OLED δεν έχει ακόμη λύσει πολλά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια