ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wi-Fi 802.11-2012, γρήγορες ασύρματες συνδέσεις

Βασιζόμενη στα πρωτόκολλα Wireless-N και 802.11ac, η IEEE Standards Association ανανεώνει το πρότυπο πάνω στο οποίο βασίζεται η ασύρματη δικτύωση, η οποία πλέον θα μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι και τα 600 Mbps, γεγονός που σημαίνει ότι όλα θα γίνονται πιο γρήγορα και άνετα.
Το νέο αυτό πρότυπο θα διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις αφού θα λειτουργεί στις συχνότητες μεταξύ 2.65GHz και 3.7GHz δίνοντας στους καταναλωτές περισσότερες ευκαιρίες για να αποφύγουν παρεμβολές με άλλες πιο «πυκνές» συχνότητες.
Το νέο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης θα υποστηρίζει την διασύνδεση βρόχου (mesh networking), η οποία και θα συνδέει μια σειρά από συσκευές με ασύρματο τρόπο, το οποίο δίκτυο θα παραμένει σε λειτουργία ακόμα και αν μία συσκευή σταματήσει να λειτουργεί.
Ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά συσκευές που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης, με την Bufallo Technologies να παρουσιάζει ένα ανάλογο router και συγκεκριμένα το μοντέλο AirStation WZR-D1800H Wireless Router.

Δεν υπάρχουν σχόλια