ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τεχνολογία in-cell στο επόμενο iPhone

Η Apple έχει ήδη δώσει εντολή στις εταιρίες LG, Sharp και Japan Display να ξεκινήσουν την παραγωγή οθονών με τεχνολογία in-cell προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει στο νέο iPhone. Μέχρι τώρα η οθόνη του iPhone αποτελούταν από τρία στρώματα, την οθόνη LCD, τον αισθητήρα αφής και το γυαλί.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία ενσωματώνει τον αισθητήρα αφής μέσα στη LCD οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει ξεχωριστό επίπεδο. Έτσι όχι μόνο μειώνεται το πάχος της συσκευής κατά τουλάχιστον ένα χιλιοστό αλλά ταυτόχρονα αλλά αυξάνεται και η ευκρίνεια της οθόνης.
Για τον τελικό χρήστη βέβαια το ένα χιλιοστό δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά, μεγαλύτερο όφελος θα έχει η ίδια η εταιρία παραγωγής και, υπό προϋποθέσεις μόνο, ο τελικός χρήστης.
Μια λεπτότερη οθόνη θα έκανε τη συσκευή μικρότερη και πιο ελαφριά ενώ στην περίπτωση που η Apple δεν ήθελε να αλλάξει εξωτερικά το μέγεθός της, σίγουρα θα μπορούσε να αξιοποιήσει τον επιπλέον χώρο καλύτερα, ίσως με μια μεγαλύτερη μπαταρία. Ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά το κόστος παραγωγής αφού δεν θα χρειάζεται να προμηθεύεται οθόνες και touch panels από ξεχωριστούς προμηθευτές.
Η μετάβαση σε in-cell οθόνες θεωρείται πια σίγουρη αφού οι εταιρίες που ανέλαβαν την κατασκευή των touch panels για το iPhone 4S, δεν έλαβαν παραγγελίες για το νέο iPhone.

Δεν υπάρχουν σχόλια