ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

iPhone 5 LTE και άξιζε τελικά η αναμονή...

Το πάχος του είναι 7,6 χιλιοστά και το βάρος του 112 γραμμάρια, 20% πιο ελαφρύ και 18% πιο λεπτό από το iPhone 4S. Όπως είπε ο Schiller στην παρουσίασή του, είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από αλουμίνιο και γυαλί.
Η οθόνη μεγαλώνει. Στις 4 ίντσες, με ανάλυση 1136 x 640 pixels, προσθέτοντας «μία πέμπτη σειρά για εικονίδια». Το καινούριο λειτουργικό, το iOS 6 φυσικά και έχει προσαρμοστεί στη νέα ανάλυση, όπως και ότι software αφορά τη νέα συσκευή. Η τεχνολογία της οθόνης, όπως είχε διαρρεύσει, είναι η in-touch technology που σημαίνει πως όλοι οι αισθητήρες αφής είναι ενσωματωμένοι στο πάνελ της οθόνης και όχι σε έξτρα στρώματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να είναι πιο λεπτή η οθόνη, αλλά και πιο ακριβής, σύμφωνα με τον Schiller.
H κάμερα παραμένει στα 8 megapixel με τη διαφορά ότι ο αισθητήρας διαθέτει υβριδικό φίλτρο υπέρυθρων και την υπόσχεση ότι οι φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα είναι καλύτερες και η λήψη θα είναι κατά 40% γρηγορότερη. Όσο θα κάνετε λήψη βίντεο μέχρι και 1080p, θα μπορείτε ταυτόχρονα να τραβάτε φωτογραφίες, κάτι που είδαμε και στο HTC One X. Ανανεωμένο, επίσης, είναι το Panorama mode.
Ο επεξεργαστής του νέου iPhone είναι ο Α6 SoC που υπόσχεται 2 φορές καλύτερη απόδης στη CPU και 2 φορές πιο γρήγορα γραφικά. Συνεχίζοντας με το hardware, το iPhone 5 θα διαθέτει 3 μικρόφωνα που υποστηρίζουν και υψηλής πιστότητας ήχο, ενώ το ανασχεδιασμένο ηχείο είναι 20% μικρότερο από το προηγούμενο.
Ο κονέκτορας, που ήταν και το τελευταίο θρίλερ στη φημολογία, είναι μικρότερος κατά 80% από τον προηγούμενο, διαθέτοντας 8 ακίδες σε σχέση με τον προηγούμενο που είχε 30. Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας θα διατίθεται ο νέος κονέκτορας, αλλά και αντάπτορας για όλα τα περιφερειακά που διαθέτετε. Μπορεί επίσης να μην μας αφορά άμεσα, αλλά η νέα συσκευή θα υποστηρίζει τα νέα δίκτυα LTE.
Χρώματα: Λευκό και Μαύρο με διαφορετικά φινιρίσματα στο αλουμίνιο για το κάθε χρώμα.
Η πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της νέας συσκευής θα είναι η 21η Σεπτεμβρίου, με την πρώτη ομάδα χωρών να είναι Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Αμερική, Καναδά, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Χονκ Κονγκ, Αυστραλία. Οι τιμές του θα είναι ίδιες με εκείνες που είχε το iPhone 4S ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα είναι στην δεύτερη ομάδα χωρών που θα παραλάβει τη συσκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια