ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οθόνη κλειδώματος, όμορφη σύνδεση στα Windows 8


Η Οθόνη κλειδώματος (Lock Screen) είναι ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows 8 και αποτελείτο πρώτο βήμα πριν τη σύνδεση στον προσωπικό σας λογαριασμό χρήστη. Όπως συμβαίνει στα Windows Phones, η οθόνη κλειδώματος εμφανίζει την τρέχουσα ημερομηνία και ειδοποιήσεις που έχετε επιλέξει από εφαρμογές των Windows 8 όπως για παράδειγμα νέα e-mail, μηνύματα, ημερολόγιο, αλλαγές του καιρού, κλπ.
Στις Ρυθμίσεις υπολογιστή (PC Settings) θα βρείτε τρεις ενότητες ρυθμίσεων για να παραμετροποιήσετε την οθόνη κλειδώματος σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις έτσι ώστε να μπορείτε να ενημερωθείτε αμέσως για πληροφορίες που σας αφορούν χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα του φόντου της οθόνης επιλέγοντας τη δική σας ή μία από τις προεπιλεγμένες εικόνες, τις ειδοποιήσεις εφαρμογών που θα συνεχίζουν να τρέχουν στο παρασκήνιο και θα εμφανίζουν τα αντίστοιχα μηνύματα στα εικονίδια της οθόνης κλειδώματος και, τέλος, τις ειδοποιήσεις λεπτομερούς κατάστασης μίας εφαρμογής που επίσης θα τρέχει στο παρασκήνιο. Αφού ανοίξετε τις Ρυθμίσεις υπολογιστή (PC Settings) μεταφερθείτε στην κατηγορία Εξατομίκευση (Personalize) και έπειτα στην ενότητα Οθόνη κλειδώματος (Lock screen) που θα βρείτε στο δεξί μέρος της οθόνης.
Windows 8 οθόνη κλειδώματος

ΕΙΚΟΝΑ ΦΟΝΤΟΥ (BACKGROUND IMAGE)

Windows 8 οθόνη κλειδώματος
Επιλέξτε μία από τις προεπιλεγμένες εικόνες πατώντας στην αντίστοιχη προεπισκόπηση, όπως θα δείτε στην παραπάνω εικόνα. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε μία εικόνα της επιθυμίας σας που έχετε αποθηκευμένη στον υπολογιστή πατώντας στο κουμπί Αναζήτηση (Browse).
Windows 8 οθόνη κλειδώματος

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΘΟΝΗΣ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ (LOCK SCREEN APPS)

Windows 8 οθόνη κλειδώματος
Μπορείτε να επιλέξετε έως 7 διαφορετικές εφαρμογές που θα τρέχουν στο παρασκήνιο ενώ ο υπολογιστής είναι κλειδωμένος για να εμφανίζουν απλές ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος. Για να προσθέσετε μία νέα ειδοποίηση πατήστε στο αντίστοιχο εικονίδιο και επιλέξτε από τη λίστα την εφαρμογή που επιθυμείτε. Να σημειώσουμε ότι δεν υποστηρίζουν όλες οι metro-style εφαρμογές τη συγκεκριμένη δυνατότητα ειδοποιήσεων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Windows 8 οθόνη κλειδώματος
Όπως και προηγουμένως, επιλέξτε μία εφαρμογή που θα τρέχει στο παρασκήνιο και θα εμφανίζει ειδοποιήσεις με περισσότερες λεπτομέρειες από την οθόνη κλειδώματος. Για παράδειγμα, επιλέγοντας το Ημερολόγιο (Calendar) θα εμφανίζει αυτόματα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σας χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Τέλος, μπορείτε να αφαιρέσετε μία ή περισσότερες ειδοποιήσεις εφαρμογών πατώντας στην επιλογή Να μην εμφανίζονται γρήγορα μηνύματα κατάστασης εδώ (Don’t display a badge here) αφού πρώτα επιλέξετε το αντίστοιχο εικονίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια