ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Cloud υπηρεσίες και εφαρμογές στα νέα IX της Volvo

Ο Όμιλος Volvo Car Group θα χρησιμοποιήσει τη λύση Connected Vehicle Cloud της Ericsson, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε οδηγούς, επιβάτες και αυτοκίνητα να συνδέονται με υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται μέσω cloud. Ο οδηγός και οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου θα μπορούν μέσω μιας ειδικής οθόνης να αποκτούν πρόσβαση σε εφαρμογές πληροφόρησης, πλοήγησης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, η Volvo Cars θα μπορεί να δίνει σε άλλους παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας πρόσβαση σε επιμέρους τμήματα της πλατφόρμας.
 Οι πάροχοι περιεχομένου θα συνάψουν συμφωνίες με τη Volvo και με άλλα μέλη του ευρύτερου χώρου, όπως οι πάροχοι ιντερνετικού ραδιοφώνου, οι εταιρίες εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι διαχειριστές σταθμών διοδίων και άλλοι. Η Volvo προβλέπει ότι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα προσφέρουν το ίδιο επίπεδο ψηφιακών υπηρεσιών που ο σημερινός καταναλωτής έχει συνηθίσει να απολαμβάνει στο σπίτι ή το γραφείο του. Βάσει της συνεργασίας, η Ericsson είναι υπεύθυνη για τη συστημική ενοποίηση της λύσης, σε συνεργασία με τα τμήματα IS/IT και in-vehicle systems του Volvo Car Group. Η Ericsson θα παρέχει επίσης managed services για μια συνολική λύση cloud σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία θα εξασφαλίζει ασφαλή σύνδεση του οχήματος με συστήματα ή υπηρεσίες τρίτων.
Η βαθιά γνώση της Volvo σε θέματα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των οδηγών και τις μετρήσεις οδικής ασφάλειας, μαζί με την αντίστοιχη εμπειρία της Ericsson σε επίπεδο παροχής τεχνικών συμβουλών, υπηρεσιών ενοποίησης και διαχείρισης συστημάτων κινητής επικοινωνίας, θα αξιοποιηθούν, προκειμένου να σχεδιαστούν και να επιλεγούν οι υπηρεσίες που θα υποστηρίζει η πλατφόρμα στο μέλλον, με γνώμονα τις προτεραιότητες ενός οδηγού σε διαφορετικές καταστάσεις κυκλοφορίας. Η πλατφόρμα Ericsson Connected Vehicle Cloud στοχεύει στην εξυπηρέτηση των σημερινών και των μελλοντικών απαιτήσεων αναφορικά με τη δυνατότητα επέκτασης (scalability), τις προδιαγραφές ασφαλείας και την ευελιξία που χρειάζεται η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια