ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tablets, phablets ή smartphones τελικά;

Τα tablet, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα τεχνολογίας στον κόσμο, που συνθέτει μια αγορά δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών και αποφέρει περίπου 66,4 δισ. δολάρια ετησίως σε αυτούς που την ελέγχουν. Μπορεί κανείς να τα διαχωρίσει μεταξύ τους από μια πρώτη ματιά, αλλά φυσικά εάν γνωρίζει τι θέλει να αγοράσει, θα κοιτάξει τα χαρακτηριστικά του εις βάθος. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα smartphones γίνονται ολοένα μεγαλύτερα, και τα tablets ολοένα μικρότερα. Λέτε ποτέ να γίνουν ένα; Ποιος ξέρει. Όλα είναι πιθανά!
Η κατηγορία των phablets (tabletόφωνα όπως τα χαρακτηρίζει ο cVlachakis!), των συσκευών που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν το κενό ανάμεσα στα high-end smartphones και τα tablets, δεν αριθμεί πολλά μοντέλα, ωστόσο ήδη γνωρίζει σημαντική επιτυχία. Οι περισσότεροι ψαχνόμαστε για μεγαλύτερη οθόνη, υψηλότερη ανάλυση, καλό επεξεργαστή και γενικώς και καλή τιμή και καλή ποιότητα. Για αυτόν τον λόγο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο αυξάνουν διαρκώς τις επιδόσεις των συσκευών τους και τις εφοδιάζουν με όλο και πιο προηγμένες λειτουργίες. Πολλές φορές μάλιστα αντιγράφουν η μία την άλλη και αλληλομηνύονται, προσπαθώντας να επιτύχουν κάτι καινοτόμο και ελκυστικό. Πραγματικά ένας κάτοχος tablet χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, μέσω της οποίας αποκτά πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό και σε εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές με την δυνατότητα να ακούει τραγούδια, να παρακολουθεί τηλεόραση, να ανταλλάσει email, να συνομιλεί με τους φίλους του, να διαβάζει βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, να παίζει παιχνίδια και να τραβάει φωτογραφίες, θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό. Ο λόγος; Μα γιατί να μην νιώθει τυχερός όταν έχει τόσες δυνατότητες και φυσικά όταν ξέρει να τις χρησιμοποιεί; Είναι πολύ ωραία η αίσθηση του να έχεις δεκάδες βιβλία, ταινίες, τραγούδια και φωτογραφίες μέσα στα δυο σου χέρια. Εμένα πάντως με εξιτάρει! Έτσι, είτε καλύπτουν πραγματικές είτε επίπλαστες ανάγκες, τα tablet αποτελούν τρόπος ζωής για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Άλλωστε γιατί θα πρέπει να περιμένει κανείς, να πάει στο σπίτι ή στο γραφείο, για να ανοίξει τον υπολογιστή, αφού μπορεί να κάνει τις ίδιες δουλειές στον δρόμο, στο τρένο ή στην καφετέρια; Στην περίπτωση που έχει laptop και φορτισμένη μπαταρία, το συζητάμε. Γνωρίζοντας λοιπόν πως τα tablet αποτελούν την κυρίαρχη τάση στον λατρεμένο κόσμο της τεχνολογίας πήρα την πρωτοβουλία να ρωτήσω 50 άτομα που συνάντησα τυχαία σε δρόμους της Θεσσαλονίκης άντρες και γυναίκες και να τους κάνω την ίδια ερώτηση: «Δεδομένου ότι γνωρίζετε την χρησιμότητα και την λειτουργία ενός tablet,θα αγοράζατε κάποιο; Ναι ή όχι και γιατί.»
 Οι απαντήσεις που πήρα είχαν ενδιαφέρον και ταυτόχρονα μου έδωσαν την δυνατότητα να δω τι προτιμάει πάνω κάτω ένα συγκεκριμένο ποσοστό ατόμων που είτε ασχολούνται με την τεχνολογία είτε όχι, εξάλλου το δείγμα όπως προείπα είναι τυχαίο! Ο μέσος όρος της ηλικίας των ερωτηθέντων είναι τα 25 χρόνια και μεταξύ των απαντήσεων «Ναι» ή «Όχι», επικράτησε πανηγυρικά το «Ναι». Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ερωτηματολόγιο, την ερώτηση, τις απαντήσεις, τα ονόματα και τις ηλικίες των ανθρώπων που απάντησαν. Το ερωτηματολόγιο το ετοίμασα η ίδια, το σκάναρα και ορίστε το έχετε μπροστά σας για να δείτε και εσείς τις διάφορες απαντήσεις. Προσωπικά τώρα, βρίσκω τα tablet μια χρήσιμη και διαδεδομένη τεχνολογία και φυσικά και θα αγοράσω ένα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια