ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Qualcomm vs Nvidia με νέους πανίσχυρους επεξεργαστές


Qualcomm παρουσίασε στη CES την επόμενη γενιά των επεξεργαστών της για φορητές συσκευές αλλά και PCsSnapdragon, οι οποίοι πρόκειται να ενσωματωθούν σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στα μέσα του 2013.
Οι νέοι επεξεργαστές, σύμφωνα με την εταιρεία θα έχουν έως 75% υψηλότερη απόδοση από τους υπάρχοντες και "χωρίζονται" σε δύο βασικές σειρές, τους Snapdragon 600 και την 800. Τα νέα SoC της εταιρείας θα είναι τετραπύρηνα και το ταχύτερο θα χρονίζεται στα 2,3GHz, συχνότητα που είναι υψηλότερη από επεξεργαστές πολλώνnotebooks, όπως σημείωσαν με νόημα από την εταιρεία.
Οι Snapdragon είναι αρχιτεκτονικής ARM και εκτός της βασικής επεξεργαστικής μονάδας, ενσωματώνουν υποσυστήματα γραφικών αλλά και ασύρματων συνδέσεων, καθώς και DSP. Δεν απαιτούν ανεμιστήρες για την ψύξη τους και έχουν ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.
Οι Snapdragon 800 έχουν τη νέα τετραπύρηνη CPU Krait 400 και τελευταίας γενιάς4G LTE Cat 4 modem, ως προς τα γραφικά ενσωματώνουν τη τη GPU Adreno 330, ενώ το DSP (Digital Signal Processor) είναι το Hexagon πέμπτης γενιάς. Η νέα GPU Adreno 330 έχει διπλάσια απόδοση από την υπάρχουσα 320, ενώ αναφέρεται από την εταιρεία ως μία "UltraHD engine" ικανή για εγγραφή και αναπαραγωγήβίντεο ανάλυσης 4k.
Για την επίτευξη της υψηλότερης απόδοσης και χαμηλότερης κατανάλωσης και θερμοκρασίας, η Qualcomm έχει μεταβεί σε κατασκευαστική μέθοδο 28 νανομέτρων για τους νέους της επεξεργαστές.
Από την εταιρεία υποστηρίζουν πως το κορυφαίο SoC της σειράς Snapdragon 800 θα έχει έως και 75% υψηλότερη απόδοση από τον Snapdragon S4 Pro ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Οι επεξεργαστές της σειράς 600 θα διατεθούν νωρίτερα στην αγορά, σύμφωνα με την εταιρεία θα έχουν έως και 40% υψηλότερη απόδοση από τον S4 Pro με την ίδια κατανάλωση, η συχνότητα του κορυφαίου μοντέλου θα είναι 1,9GHz και θα ενσωματώνει τη GPU Adreno 320 σε υψηλότερη συχνότητα χρονισμού. PATHFINDER.

Δεν υπάρχουν σχόλια