ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Qualcomn εναντίον tegra 4...

Ο Snapdragon 800 ετοιμάζεται αλλά το Tegra 4 είναι ήδη εδώ. Η Qualcomm δεν ανησυχεί για το chip της NVIDIA. Για την ακρίβεια, η εταιρεία είναι βέβαια ότι ο Snapdragon 800 θα ξεπεράσει σε επιδόσεις και όχι μόνο τον ανταγωνιστή. Αυτή βέβαια είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Νέοι πυρήνες Krait 400 για την CPU με ταχύτητες μέχρι και 2.3GHz ο καθένας, Adreno 330 GPU για τον έλεγχο των γραφικών, LTE Cat 4 modem μέσα στο ίδιο chip για ταχύτητα μέχρι και 150Mbps, WiFi 802.11ac και άρα δυνατότητες Miracast, καταγραφή Ultra HD video με ανάλυση μέχρι και 2560 x 2048 pixel.
 Σημαντικό πλεονέκτημα του Snapdragon 800 είναι το ενσωματωμένο LTE modem. Για τους κατασκευαστές smartphone και tablet αυτό σημαίνει λιγότερη πολυπλοκότητα στον σχεδιασμό και περισσότερος χώρος στην πλακέτα. Εκτός όμως από τα specs και την δυνατότητα της Qualcomm να “κερδίζει” την NVIDIA, εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ξεχνά να αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Ο Snapdragon 800 θα βρίσκεται σε περισσότερο από 50 νέα προϊόντα που θα ανακοινωθούν μέσα στο 2013. Σε αντίθεση με το Tegra 4 και το νέο Tegra 4i με LTE modem αλλά μικρότερη GPU, η NVIDIA δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο.
Ο Raj Talluri, Qualcomm Senior VP of Product Management, δήλωσε στο Verge ότι ο Snapdragon 800 θα κερδίσει εύκολα το Tegra 4 όχι μόνο στις επιδόσεις αλλά και στην κατανάλωση ενέργειας. Υπονοώντας ότι παρά την μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, την νέα Adreno 330 GPU και την δυνατότητα για encoding/decoding 4K video το chip της Qualcomm προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Σύμφωνα με την Qualcomm ο Snapdragon 800 θα βρίσκεται μέσα σε προϊόντα με αυξημένο κόστος, πάνω από τα 500 δολάρια. Ετοιμαστείτε για μια νέα σειρά high end tablets και smartphone το 2013 που θα ξεπεράσουν σε επιδόσεις οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια