ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοβαρές αλλαγές από τα Windows Blue

Από μια πρόσφατη δοκιμαστική έκδοση που διέρρευσε, έχουμε μια πρώτη γεύση από την επόμενη έκδοση των Windows η οποία έχει την κωδική ονομασία Blue και περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον αλλά και μεγαλύτερη ενοποίηση με την πλατφόρμα των Windows Phone. Όπως αναφέρουν πηγές, τα Windows Blue δεν είναι τα Windows 9 αλλά μια "ενδιάμεση έκδοση". Έτσι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μπορούμε να δούμε στην έκδοση 9364 που διέρρευσε σε γνωστό διαδικτυακό τόπο, η Microsoft έχει προχωρήσει σε αλλαγές περισσότερο στο νέο γραφικό περιβάλλον (Metro) το οποίο διαθέτει πλέον 2 ακόμα μεγέθη των tiles. Πλέον υπάρχει ένα μικρότερo μέγεθος στα πρότυπα των Windows Phone 8 που επιτρέπει την τοποθέτηση περισσοτέρων tiles σε μια οθόνη αλλά και μια αρκετά μεγαλύτερη από την υπάρχουσα των Windows 8.
Μια σημαντική αλλαγή βλέπουμε στο τομέα του Multitasking με τα νέα Windows Blue να επιτρέπουν την εμφάνιση 2 εφαρμογών με κάθε μία να διαθέτει ακριβώς το μισό της οθόνης, όπως αντίστοιχα γίνεται και με την λειτουργία Snap View στο desktop των Windows. Πιο εντυπωσιακή δυνατότητα είναι η εμφάνιση τριών και τεσσάρων εφαρμογών παράλληλα σε μια οθόνη, δυνατότητα που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι κάτοχοι tablet. Επίσης βλέπουμε αρκετές ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχουν του desktop, να περνάνε στα PC Settings του μοντέρνου γραφικού περιβάλλοντος των Windows 8. Η πρόσβαση στη λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές μπορεί να γίνει με ένα νέο gesture σέρνοντας το ποντίκι ή το δάκτυλο από κάτω προς τα πάνω.
Στα Windows Blue θα υπάρχει προεγκατεστημένος και ο νέος Internet Explorer 11 ο οποίος θα έχει πολύ στενότερη σχέση με την αντίστοιχη έκδοση των Windows Phone Blue που αναμένεται να κυκλοφορήσει κι' αυτή μέσα στο καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο συγχρονισμός των tabs αλλά και των bookmarks με τον IE που θα τρέχετε στο Windows Phone 8 smartphone σας. Τέλος βλέπουμε (αν και σε πρώιμο στάδιο) την ύπαρξη νέων εφαρμογών για το νέο περιβάλλον όπως κομπιουτεράκι, ηχογράφηση ήχου, ξυπνητήρι/χρονόμετρο αλλά και τα Movie Moments, μια τυπική έκδοση του Movie Maker που προορίζεται όμως για συσκευές αφής. Η desktop αλλά και η metro έκδοση του Skydrive θα είναι πλέον προεγκατεστημένες ενώ περισσότερες επιλογές διαμοιρασμού και αναπαραγωγής περιεχομένου, έχουν γίνει στη charm bar Η Microsoft αναμένεται να διαθέσει δημόσια μια δοκιμαστική έκδοση των Windows Blue μέσα στο καλοκαίρι, με την τελική έκδοση να κυκλοφορεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια