ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

HP Moonshot, ο server της νέας εποχής

Είναι λίγες οι φορές που ο ενθουσιασμός για ένα προϊόν όπως ο HP Moonshot server είναι μεγάλος. Ένα μεγάλο μαύρο κουτί γεμάτο ηλεκτρονικά και κρυμμένο σε ένα data center, δεν έχει να προσφέρει πολλά στο σημερινό τεχνολογικό τοπίο των smartphones και tablets. Αν αυτό πιστεύετε καλύτερα να αλλάξετε γνώμη. Η νέα σειρά των Hewlett Packard Moonshot servers είναι ίσως η πρώτη απόδειξη ότι κάτι έχει ήδη αλλάξει. Αντί για το συνηθισμένο server configuration η HP προσφέρει πολλούς “μικρούς” Atom επεξεργαστές μαζί.
HP MOONSHOT: ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο HP Moonshot 1500 είναι 80% μικρότερος, κοστίζει 77% λιγότερο και καταναλώνει 89% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με ένα τυπικό server. Όλα αυτά σε ένα 4.3u με 45 Intel Atom S1200 επεξεργαστές με την βοήθεια cartridges. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένας από τους 45 Intel Atom επεξεργαστές κουμπώνει στον Moonshot server όπως μια κάρτα γραφικών. Με 64-bit αρχιτεκτονική, ταχύτητα 1.6GHz μέχρι 2.0GHz και υποστήριξη μέχρι και 8GB DDR3 RAM με PCI Express 2.0, ο συνδυασμός 45 τέτοιων “μικρών PC” έχει θεαματικές επιδόσεις. Τους server που χρησιμοποιεί το Facebook για να αποθηκεύει φωτογραφίες, σχόλια, like και την ζωή σου Ο υποψήφιος αγοραστής και ιδιοκτήτης data center μπορεί να χωρέσει μέχρι και 1.800 επεξεργαστές σε ένα rack με HP Moonshot. Ιδανική λύση για hosting providers, αφού η Intel σχεδίασε την νέα γενιά Atom αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Για να αποδείξει την δύναμη των HP Moonshot servers η ίδια η Hewlett Packard θα μπορεί να τρέξει το κεντρικό site τη εταιρείας hp.com με κατανάλωση ενέργειας μόλις 720W. Σχεδόν τη μισή ενέργεια που καταναλώνει μια ηλεκτρική σκούπα. Οι HP Moonshot servers δεν θα περιοριστούν μόνο στην χρήση Intel Atom CPU. Η HP ανακοίνωσε ότι θα είναι εφικτή η χρήση επεξεργαστών από εταιρείες όπως AMD, AppliedMicro, Calxeda, και Texas Instruments. HP MOONSHOT SERVERS, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ CUSTOM DESIGN GOOGLE ΚΑΙ FACEBOOK
Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας δεν σημαίνει μόνο μείωση στον λογαριασμό του ηλεκτρικού αλλά και λιγότερο έξοδα για κλιματισμό και φιλικότερα προς το περιβάλλον data centers. Με όλο και περισσότερα cloud services και υπηρεσίες να γίνονται διαθέσιμες, η λύση που προσφέρει μια μεγάλη εταιρεία όπως η Hewlett Packard δείχνει την κατεύθυνση που θα κινηθούν τα πράγματα. Πολλοί μικρότερης ισχύος επεξεργαστές, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε x86-64 αρχιτεκτονική. Γιατί όχι και ARM Moohshot servers στο μέλλον. Η τάση για τέτοιου τύπου servers δεν είναι κάτι νέο. Google και Facebook κατασκευάζουν τους δικούς τους servers με υλικά που αγοράζει κάποιος από κατάστημα ηλεκτρονικών. Χωρίς να περίπλοκα ηλεκτρονικά και με το design που απαιτούν οι συνθήκες των data centers, Google και Facebook εξοικονομούν χρήματα και χρόνο την ίδια ώρα που εταιρείες όπως η Hewlett Packard χάνουν πελάτες. Η παρουσίαση των HP Moonshot servers έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και να προσφέρει την ευελιξία των custom designs των Google και Facebook servers, σε έτοιμη λύση που το μόνο που απαιτεί είναι ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια