ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Lenovo: Έτοιμη να δημιουργήσει τα δικά της chipsets;

Η Lenovo σήμερα θεωρείται ο δεύτερος κατά σειρά μεγαλύτερος προμηθευτής smartphones στην Κίνα και είναι έτοιμη να εισχωρήσει στον χώρο των τσιπ, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας δικά της ολοκληρωμένα SoC, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση σε smartphones και tablets. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως κατέχει και τον τίτλο του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή PC στον κόσμο. Αυτή την στιγμή η Lenovo έχει συγκροτήσει μια ομάδα IC μηχανικών που απαρτίζεται από 10 άτομα και δεσμεύεται πως η ομάδα αυτή θα επεκταθεί περαιτέρω φτάνοντας σε αριθμό περίπου τους 100 μηχανικούς έως τα μέσα του τρέχοντος έτους. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από μια ανώνυμη πηγή της Κίνας που έχει στενές επαφές με την Lenovo και ασχολείται με ζητήματα του βιομηχανικού κλάδου.
Η εταιρία θα προσλάβει 40 μηχανικούς για την περιοχή του Σενζέν και άλλους 60 στο Πεκίνο σύμφωνα με την πηγή που προαναφέρθηκε παραπάνω. Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί σχετικά με όλες αυτές τις φήμες από μεριάς της Lenovo. Αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει πως οι Κινέζοι θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στην κατασκευή smartphones και tablets. Σε αντίθεση με τις αντίπαλες εταιρίες όπως είναι η Samsung και η Αpple, η Lenovo αναγκάστηκε πολλές φορές να επιλέξει διαφορετικούς προμηθευτές για να τροφοδοτήσει τα δικά της smartphones με τα ανάλογα τσιπ. Η εταιρία το 2011, προτίμησε το τσιπ MT6573 MediaTek για το μοντέλο Lenovo A60, ενώ ήταν από τις λίγες εταιρίες –εκτός της Samsung- που φρόντισε να εξοπλίσει το LePhoneK860 με επεξεργαστή της σειράς Samsung Exynos 4 (quad-core). Ακόμη, πριν από μερικούς μήνες, η εταιρία ανακοίνωσε ένα smartphone με οθόνη 5,5 ιντσών (K900) το οποίο ενσωματώνει έναν διπύρηνο επεξεργαστή της οικογενείας Atom της Intel, που θεωρητικά έχει την διπλάσια ισχύ συγκριτικά με τον μονοπύρηνο επεξεργαστή Medfield της Intel που χρησιμοποιήθηκε για το μοντέλο K800.
 Και ενώ η Lenovo μέχρι πρότινος είχε την ελευθερία στο να επιλέγει τους καλύτερους επεξεργαστές της αγοράς για να εφοδιάζει καταλλήλως τα δικά της smartphones, λέγεται πως αυτή την φορά η Samsung Electronics αρνήθηκε να προσφέρει την τελευταία έκδοση του επεξεργαστή Exynos για χρήση σε συσκευές της Κινεζικής εταιρίας. Μια λογική κίνηση, καθώς στην αγορά της Κίνας το περασμένο έτος η Samsung απέσπασε μερίδιο της τάξεως του 17,7%, με την Lenovo να ακολουθεί με μερίδιο 13,2% και την Apple να κατέχει μόλις το 11%.

Δεν υπάρχουν σχόλια