ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιόλογα tablet από 150 έως 350 ευρώ


Παρά την έλλειψη οθόνης ύπερ υψηλής ανάλυσης (Retina), το Apple iPad Mini είναι ένα καθαρόαιμο iPad έως την τελευταία του ίντσα. Με βασικό του όπλο το εξαιρετικά πλούσιο οικοσύστημα της Apple (iTunes/AppStore), την ταχύτατη απόκριση και την ιδιαίτερα ποιοτική οθόνη ανάλυσης 1024x768, το iPad Mini απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη επενδύσει στο οικοσύστημα της Apple, ενδεχομένως λόγω χρήσης iPhone, ή επιθυμούν να επιλέξουν ένα σχετικά προσιτό tablet με μεγάλη γκάμα διαθέσιμων εφαρμογών.
Με υψηλή φωτεινότητα μετρήσιμη στα 350Nits, εξαιρετική χρωματική απόδοση, υψηλό λόγο αντίθεσης και ευρύτατη γωνία θέασης λόγω πάνελ IPS, αλλά και ταχύτατο επεξεργαστή, το iPad Mini πραγματικά αποτελεί ένα tablet που δεν θα προβληματίσει τον ιδιοκτήτη του σε κανένα επίπεδο.
Την εξαιρετική εμπειρία χρήσης του tablet ενισχύει η κορυφαία ποιότητα κατασκευής από μέταλλο και γυαλί και το εξαιρετικό φινίρισμα, κάτι που ούτως ή άλλως θεωρείται δεδομένο σε όλα τα προιόντα της Apple.
Το iPad Mini διαθέτει κύρια κάμερα 5Mpixel και μπροστινή κάμερα 1,2Mpixel, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 380 γραμμάρια.
Είναι εξοπλισμένο με ασύρματη συνδεσιμότητα 802.11 b/g/n, ωστόσο αν διαθέσουμε περίπου 45 ευρώ παραπάνω μπορούμε να αποκτήσουμε την έκδοση WiFi και όχι την έκδοση με ενσωματωμένη συνδεσιμότητα 3G, στην οποία η τιμή αυξάνεται απαγορευτικά περίπου στα 500 ευρώ.

Επίσης το ανταγωνιστικό Nexus 7 παρέχει διπλάσια χωρητικότητα, με 80€ χαμηλότερο κόστος.

Γιατί να το αγοράσω;
  • Ταχύτατη απόκριση
  • Πλούσιο οικοσύστημα
  • Πολύ ποιοτική οθόνη
Βρες το Apple iPad Mini WiFi 16GB στο BestPrice.gr 

Asus Google Nexus 7'' 32GB WiFi/3G

Η συμφέρουσα επιλογή

Μπορεί το iPad να διαθέτει στο οπλοστάσιο του το πλούσιο οικοσύστημα της Apple, ωστόσο το ανοιχτό λειτουργικό της Google και το διαρκώς εξελισσόμενο οικοσύστημα, είναι αρκετά για να πείσουν κάποιον να στραφεί στο Nexus 7, έναντι του iPad Mini.

Η οθόνη είναι και εδώ εξαιρετική ποιότητας, με ανάλυση 1280x800, οριακά υψηλότερη από την ανάλυση του iPad Mini, διαθέτοντας υψηλή φωτεινότητα 330 Nits, κορυφαία χρωματική πιστότητα, άριστο contrast και εκτεταμένη γωνία θέαση, βασικό χαρακτηριστικό του πάνελ IPS που χρησιμοποιείται.

Εξάλλου ο ταχύτατος τετραπύρηνος επεξεργαστής, έναντι του διπύρηνου του iPad Mini και η μνήμη RAM 1GB, έναντι των 512MB του iPad Mini, καθιστούν το Nexus 7 εξαιρετικά ταχύ στην απόκριση του, ακόμα και στις πλέον απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια.

Ως προς την ποιότητα κατασκευής στο Google Nexus 7 κυριαρχεί το πλαστικό, το οποίο είναι όμως υψηλής ποιότητας, ενώ η υφή της πλάτης του tablet διευκολύνει το κράτημα με το ένα χέρι.

Έλλειψη του Nexus 7 συγκριτικά με το iPad Mini αποτελεί η κύρια κάμερα, για λήψη φωτογραφιών και βίντεο, καθώς το tablet διαθέτει μόνο μπροστινή κάμερα 1,2Mpixel για βιντεοκλήσεις.

Τα χαρακτηριστικά του tablet συμπληρώνει η ασύρματη συνδεσιμότητα 802.11 b/g/n, ενώ στα 340€ περίπου ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει την έκδοση WiFi συν 3G, με την απλή έκδοση WiFi να κοστίζει 279€, ενώ το iPad Mini κοστίζει αντίστοιχα από 360€ έως και 500€.

Εξάλλου το Nexus 7 παρέχει σε χαμηλότερη τιμή, διπλάσια χωρητικότητα από το iPad Mini.

Γιατί να το αγοράσω;
  • Ισχυρός επεξεργαστής
  • Ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, ειδικά στην έκδοση WiFi
  • Πολύ καλή ποιότητα οθόνης
  • Ανοιχτό λειτουργικό
  • Διπλάσια χωρητικότητα από το αντίστοιχο iPad Mini
Βρες το Asus Google Nexus 7'' 32GB στο BestPrice.gr 

Επιλέγουμε Apple iPad Mini ή Asus Google Nexus 7;

Για τους χρήστες που δεν έχουν επενδύσει ήδη στο οικοσύστημα της Apple, ή δεν έχουν σκοπό να το πράξουν, το Asus Google Nexus 7 αποτελεί μια πιο ελκυστική πρόταση από πλευράς τιμής.

Είναι περίπου 80€ φθηνότερο στην έκδοση WiFi και 160€ φθηνότερο στην έκδοση 3G, με ισχυρότερο επεξεργαστή, διπλάσια μνήμη RAM, το ανοιχτό οικοσύστημα της Google και μοναδικό συγκριτικό μείον την οριακά μικρότερη οθόνη 7 ιντσών.

Από την άλλη πλευρά για τους φαν της Apple, που εξ ορισμού έχουν επενδύσει στο οικοσύστημα της εταιρείας, το iPad Mini αποτελεί μονόδρομο σε αυτή την κατηγορία τιμής, αρκεί η λειτουργικότητα 3G να μην είναι απαραίτητο ζητούμενο, καθώς εκτοξεύει το tablet σε υψηλότερη κατηγορία τιμής.

Πάντως το loyalty στην Apple θα κοστίσει στον υποψήφιο αγοραστή 80€ περισσότερο από ότι το Nexus 7.

Bitmore TAB88
Φθηνότερο δεν γίνεται!
Το ιδιαίτερα προσιτό Bitmore Tab88 είναι ένα tablet κινέζικης κατασκευής που διατίθεται από την InfoQuest, " μέσω των καταστημάτων της Forthnet. Παρότι διατίθεται αρχικά με λειτουργικό Android 2.3, o επεξεργαστής του επιτρέπει την αναβάθμιση σε Android 4.0. Επίσης, η ελληνική ταυτότητα του Bitmore σημαίνει ότι το tablet διατίθεται με ελληνικό manual και ελληνικό πληκτρολόγιο.

Σημαντική έλλειψη αποτελεί βέβαια αυτή της πρόσβασης στο market της Google, δυνατότητα που η εταιρεία δεν επιτρέπει σε tablets πολύ χαμηλού κόστους. Αντ' αυτού ο χρήστης θα βρει το SlideME Market για το κατέβασμα εφαρμογών, και το APK Installer για την εγκατάσταση των εφαρμογών που ήδη διαθέτει, ενώ πλέον το Bitmore διατίθεται με το GreekAndoidApps εγκατεστημένο. Το χαμηλό κόστος της ταμπλέτας έχει αντίκτυπο και στα GPS και bluetooth που απουσιάζουν.

H ανάλυση της οθόνης περιορίζεται στα 800x600 εικονοστοιχεία, με διαγώνιο 8 ιντσών. Η οθόνη έχει ικανοποιητική ποιότητα απεικόνισης και αξιοπρεπέστατη γωνίας θέασης, όπως επίσης και πολύ καλή απόκριση στην αφή, ενώ ο επεξεργαστής της ταμπλέτας επιτρέπει την αναπαραγωγή ακόμα και αρχείων 1080p δίχως πρόβλημα.

Το Bitmore διαθέτει μνήμη 512ΜΒ και ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 8GB, ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας διατίθεται θύρα κάρτας μνήμης microSD, έξοδος HDMI και θύρα USB. Η σύνδεση με το δίκτυο μπορεί να γίνει όμως μόνον μέσω Wi-Fi, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα 3G.

Δεν υπάρχουν σχόλια