ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ASRock Z87 Extreme 4 & Z87 Pro 3 χορταστικές mobos

ASRock, κατέχοντας την τρίτη θέση στην κατάταξη των πιο αγαπητών motherboard κατασκευαστών, αναμένεται να εγκαινιάσει την νέα πλατφόρμα που επρόκειτο να παρουσιάσει η Intel, για τους πολυαναμενόμενους επεξεργαστέςHaswell, η οποία θα βασίζεται στο νέο socket LGA 1150. Στην προκειμένη περίπτωση θα δούμε και θα αναλύσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά από δυο νέες μητρικές που υλοποιούνται γύρω από το Intel Z87 Express Chipset με τις ονομασίες ASRock Z87 Extreme 4 & Z87 Pro 3.
Η ASRock Z87 Pro 3 αποτελεί την οικονομική πρόταση της εταιρείας για το νέο chipset με ATX form factor ενώ όσο αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές της, έχει εφοδιαστεί με ηλεκτρικό κύκλωμα 4 Phase VRM, 4 ram slots που πρόκειται να υποστηρίξουν έως και 32GB μνήμη. Επιπλέον έχει εφοδιαστεί με ένα PCI-e 3.0 x16 slot3 x PCI-e 3.0 x1 και δυο απλάPCI slots. Θα συναντήσουμε επίσης 6 παρεχόμενες υποδοχές SATAIII 6Gb/s καθώς και πλήθος USB 3.0 θυρών, δυο εξόδους εικόνας (DVI & HDMI), σειριακή θύρα, 8 channel Audio HD και Gigabit Ethernet.
Από την άλλη μεριά, η ASRock Z87 Extreme 4 αποτελεί μια πιο mainstream επιλογή με πιο πλούσια στοιχεία όπως ηλεκτρικό κύκλωμα 12 Phase VRM καιgolden solid state capacitors για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα και αξιοπιστία, 4 ram slots έτοιμα να υποδεχτούν έως 32GB μνήμη με συχνότητες έως και 2666MHz. Επιπλέον οι υποδοχές επέκτασης που υπάρχουν περιλαμβάνουν 3 x PCI Express 3.0 x16 slots2 x PCI Express 3.0 x1 slots και 2 x PCI slots ενώ στον τομέα της συνδεσιμότητας βρίσκουμε 8 x SATAIII 6Gb/s portsE-Sata port και πολυάριθμες υποδοχές τόσο για συσκευές συμβατές με το πρότυπο USB 3.0 όσο και με το USB 2.0. Το πακέτο ολοκληρώνεται με την ύπαρξη 8.1 CH HD Audio (powered by Sound Blaster core “Purity Sound” chip), Gigabit-Ethernet και υποστήριξη εξόδων σήματος (DVI, D-Sub, Dual HDMI). Τελειώνοντας, στο PCΒ έχουν προστεθεί και DEBUG LED μαζί με Power on/off, reset switch buttons.
Όσο αφορά την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία για τις νέες υλοποιήσεις της, εικάζεται πως η ASRock Z87 Pro 3 θα κοστίζει κοντά στα99$ ενώ η ASRock Z87 Extreme 4 θα ξεκινά από τα 149$. Η επίσημη διάθεση τους έχει προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια