ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Smartwatches έτοιμα για τηλεφωνικές κλήσεις!

Τι θα λέγατε για ένα «έξυπνο» ρολόι το οποίο σας επιτρέπει την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων; Δύο ευρωπαϊκές εταιρείες παρουσίασαν στην Baselworld της Ελβετίας δύο νέες συσκευές-ρολόγια οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες τόσο την διενέργεια κλήσεων όσο και την ανταλλαγή e-mail, την προβολή video, την χρήση των ενσωματωμένων φωτογραφικών μηχανών αλλά και την αλληλεπίδραση με τις διάφορες εφαρμογές που τα συνοδεύουν.
Το πρώτο προϊόν αποτελεί μια δημιουργία της ολλανδικής Burg και φέρει την ονομασία «Burg 17» (είναι η συσκευή στα αριστερά της φωτογραφίας που συνοδεύει αυτό το άρθρο). Υιοθετεί λειτουργικό σύστημα Android 4.0, διαθέτει οθόνη 1,54 ιντσών, 2 megapixel camera, Wi-Fi και GPS. Το πιο ενδιαφέρον του χαρακτηριστικό όμως φαίνεται πως είναι η δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας SIM, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί κινητού τηλεφώνου. Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί το πρώτο πλήρως λειτουργικό smartwatch με Android, με τον Hermen van den Burg, ιδρυτή της κατασκευάστριας, να χαρακτηρίζει την ανταπόκριση του κοινού απέναντι στο νέο αυτό προϊόν ως «καταπληκτική». «Όλοι θεωρούν πως αυτό θα αλλάξει την βιομηχανία της ωρολογοποιίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Το Burg 17 θα είναι διαθέσιμο από τον ερχόμενο Ιούλιο προς 389 ευρώ. Το δεύτερο smartwatch που έκανε την εμφάνιση του στην φετινή Baselworld είναι το «I'm Watch» (είναι η συσκευή στα δεξιά της φωτογραφίας), δημιουργία μιας ιταλικής εταιρείας που φέρει την «περίεργη» ονομασία «I'm». Το συγκεκριμένο είναι εξοπλισμένο με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Burg 17 αλλά δεν προσφέρει δυνατότητα χρήσης SIM, μπορεί όμως να συνδεθεί μέσω Bluetooth με ένα κινητό τηλέφωνο και να χρησιμοποιηθεί έτσι για κλήσεις και για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το ρολόι χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα «I'm Droid 2» το οποίο είναι βασισμένο στο Android και, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κατασκευάστριας, αποτελεί το πιο εξελιγμένο OS για smartwatches.

Δεν υπάρχουν σχόλια