ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ TABLET ΣΟΥ


Αν το tablet είναι για εσένα ένας αχώριστος σύντροφος τότε σίγουρα θα θέλεις να διαρκεί η μπαταρία του όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και είναι σίγουρο πως θα δεις σημαντική βελτίωση.
Μείωσε την φωτεινότητα της οθόνης
Η οθόνη είναι ο νούμερο ένα λόγος «εξάντλησης» της μπαταρίας. Φαντάσου μόνο πως υπάρχει μια λάμπα στο tablet σου η οποία φέγγει συνεχώς! Για αυτό καλό είναι να μειώσεις την φωτεινότητα όπου αυτό είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει λόγος να έχεις την οθόνη «στο τέρμα» όταν παίζεις Angry Birds! Επίσης, αν βρίσκεσαι σε σκοτεινούς χώρους δεν χρειάζεται να έχεις υψηλή φωτεινότητα.
Βάλε το tablet σου να «κλειδώνει» αυτόματα
Όλα τα tablets έχουν λειτουργία με την οποία αν δεν το χρησιμοποιείς για κάποιο χρονικό διάστημα η οθόνη τους «κλείνει». Όπως ήδη αναφέραμε, η οθόνη είναι ο βασικότερος λόγος για το «ξεζούμισμα» της μπαταρίας οπότε καλό θα ήταν να μειώσεις τον χρόνο που χρειάζεται να μείνει αδρανής για να κλείσει. Ειδικά αν χρησιμοποιείς το tablet απλά για να ελέγξεις mails ή να ρίξεις μια ματιά στο Facebook τότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις τη συσκευή να «περιμένει» δέκα λεπτά για να κλειδώσει.
Απενεργοποίησε τα Push notifications, τα pings και τα syncs
Δεν χρειάζεται να έχεις συνεχώς ενεργοποιημένα τα push notifications της κάθε εφαρμογής. Για παράδειγμα το να έχεις το κάθε παιχνίδι να σου «υπενθυμίζει» να μπεις για να παίξεις γιατί «ο μονομάχος σου έχει ανάγκη για αίμα» είναι μάλλον κάτι άχρηστο. Αν ένα παιχνίδι είναι καλό δεν ξεχνάς ποτέ να παίξεις. Έτσι θα εξοικονομήσεις μπαταρία αλλά θα ηρεμήσουν και… τα νεύρα σου
Απενεργοποίησε Bluetooth, GPS και Wi-Fi όποτε δεν τα χρειάζεσαι
Όσο έχεις ανοιχτά το Bluetooth, το GPS και το Wi-Fi η συσκευή σου συνεχώς βρίσκεται σε κατάσταση αναζήτησης ξοδεύοντας αρκετή μπαταρία. Για αυτό αν δεν χρησιμοποιείς κάποιο Bluetooth πληκτρολόγιο, αν δεν έχεις ανάγκη για υπηρεσίες τοποθεσίας ή αν βρίσκεσαι κάπου που δεν υπάρχει ασύρματο δίκτυο… απενεργοποίησέ τα! Θα δώσεις αρκετές ώρες ζωής στην μπαταρία σου.
Μην αφήνεις «ξεχασμένες» εφαρμογές στο background
Το ότι δεν «βλέπεις» μια εφαρμογή δεν πάει να πει πως αυτή δεν λειτουργεί, ξοδεύοντας την μπαταρία «κρυφά». Ειδικά παιχνίδια που βρίσκονται ανοιχτά στο background είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους για την εξάντληση της μπαταρίας. Φρόντισε λοιπόν να κλείνεις κάθε εφαρμογή που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις και όχι απλά να την αφήνεις να τρέχει στο background.
Βάλε ένα μαύρο background (οθόνες OLED)
Αν έχεις ένα tablet με οθόνη OLED τότε θα εξοικονομήσεις αρκετή μπαταρία αν χρησιμοποιήσεις για background ένα μαύρο χρώμα. Προσοχή! Αυτό το «κολπάκι» ισχύει μόνο για οθόνες αυτής της τεχνολογίας. Οι «συμβατικές» LCD οθόνες δεν επωφελούνται από το χρώμα του background αφού υπάρχει πάντοτε μια λάμπα η οποία «φωτίζει» την οθόνη ανεξαρτήτως χρώματος.

Μικρά-Μικρά
Ανάλογα με τη συσκευή, υπάρχουν και οι αντίστοιχες μπαταρίες. Πριν αγοράσεις tablet κάνε μία έρευνα αγοράς για να δεις το πόσο διαρκεί η κάθε μπαταρία για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.
Οι μπαταρίες λιθίου δεν χρειάζεται να αποφορτιστούν πλήρως για να τις ξαναφορτίσεις!! Ακόμα και αν έχεις χρησιμοποιήσει το 30% μιας μπαταρίας και θέλεις να τη φορτίσεις μην ανησυχείς μήπως «την βλάψεις». Η μπαταρία δεν θα πάθει τίποτα! Μάλιστα η φόρτιση αυτή δεν θα πιαστεί σαν «πλήρης κύκλος φόρτισης» αλλά σαν το 30% ενός κύκλου φόρτισης.
Αν θέλεις να συντηρήσεις την μπαταρία σου, μπορείς απλά μία φορά τον μήνα να την αφήνεις να ξεφορτιστεί πλήρως για να τη φορτίσεις. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να τη διατηρήσεις «σε φόρμα». myplaisio

Δεν υπάρχουν σχόλια