ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

WD SSHDs με νέα μέσα και υβριδική λειτουργία

Στην έκθεση CES 2013 η Western Digital μαζί με τις νέες αποθηκευτικές της προτάσεις για φορητούς υπολογιστές που παρουσίασε και για τις οποίες κάναμε αναφορά σε προηγούμενο άρθρο μας, έδωσε στην δημοσιότητα και μια hybrid υλοποίηση, την οποία η εταιρεία ονόμασε SSHD ( Solid State Hard Drive ) και φέρει την ονομασία Black. Στο πλαίσιο αυτό, ο Matt Rutledge, υψηλόβαθμο στέλεχος της WD αναφέρθηκε λεπτομερώς στους νέους αυτούς δίσκους αλλά και στις διαφορές τους με άλλους SSHDs. Μέσα από την δήλωση αυτή μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τις νέες υλοποιήσεις. Αρχικά φαίνεται ότι η μεγαλύτερη διαφορά αυτών της Western Digital και των SSHDs των ανταγωνιστών είναι το λογισμικό στο οποίο είναι βασισμένοι. Ενώ τα πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά στηρίζονται σε ένα hardware-based "πάντρεμα" του flash με τον μηχανικό αποθηκευτικό χώρο, η WD από την μεριά της εφαρμόζει μια άλλη προσέγγιση, η οποία χαρακτηρίζεται από την χρήση drivers
Συγκεκριμένα οι κάτοχοι των "Black" σκληρών δίσκων θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ του driver της WD ή αυτού της Intel που προορίζεται για ποιο γενικό σκοπό και χρήση. Μια τέτοια συσκευή θεωρητικά προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Το λογισμικό των Drivers θα μπορεί να παρέχει καλύτερη επικοινωνίαμεταξύ της αποθηκευτικής συσκευής και του host OS ενώ ο Rutledge συμπληρωματικά ανάφερε ότι οι λύσεις της εταιρείας του θα επιτρέπουν και τοread/write caching. Οι WD Black SSHDs αποτελούνται από δύο μέρη, ένα 8-24GB Sandisk iSSD flash μέρος και ένα μηχανικό σκληρό δίσκο των 5400 RPM. Και τα δύο μέρη, ο SSD και ο HDD, φέρουν τους δικούς τους ελεγκτές. Στην ουσία θα αποτελούν δύο ανεξάρτητα αποθηκευτικά μέσα που θα επικοινωνούν μέσω λογισμικού.

Κλείνοντας ο Rutledge ανέφερε ότι αν και οι 5.400 RPM φαντάζουν λιγοστές, τόνισε ότι οι στροφές στους υβριδικούς δίσκους δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Οι λύσεις της Western Digital εξοπλίζονται με τις τεχνολογίες MLC και SLC. Η MLC τεχνολογία παρέχει μεγαλύτερο χώρο σε πιο λογικές τιμές ενώ αντίθετα η SLC είναι ακριβότερη αλλά προσφέρει γρήγορες ταχύτητες εγγραφής. Η εταιρεία αναθέτει στην καθεμία συγκεκριμένες εργασίες, στην πρώτη την ανάγνωση δεδομένων και στη δεύτερη την εγγραφή αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια