ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πρώτη ψύκτρας με τεχνολογία Ενεργής Ακύρωσης Θορύβου (ANC)

Η Noctua, ηγετικός κατασκευαστής λύσεων ψύξης για προσωπικούς υπολογιστές, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα πρωτότυπο μιας ψύκτρας για μικροεπεξεργαστές με τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (active noise cancellation – ANC). Το κοινό project μεταξύ της Noctua και της RotoSub, μια εμπορική ψύκτρα με ANC, βρίσκεται σε τελευταία στάδια ανάπτυξης και αναμένεται να παρουσιαστεί εμπορικά σε περίπου ένα χρόνο από τώρα.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  noctua_nh_d14_cooler.jpg 
Εμφανίσεις:  187 
Μέγεθος:  84,2 KB 
ID: 125074Τα πρωτότυπα με ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC) που εκτέθηκαν στην έκθεση Computex Taipei 2013 παρουσίασαν την πρόοδο που έχει επιτύχει η Noctua στο συγκεκριμένο εγχείρημα με την RotoSub. Παρότι ο ανεμιστήρας των 120mm με τεχνολογία ANC για τα ψυγεία υδρόψυξης είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, η ανάπτυξη του ψύκτρας των 140mm για επεξεργαστές έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Βασισμένη στη βραβευμένη NH-D14, η επερχόμενη ψύκτρα R-ANC υπόσχεται να φέρει ουσιαστικές βελτιώσεις στην απόδοση σε σχέση με την τρέχουσα ναυαρχίδα της Noctua.
Ο ενεργός έλεγχος θορύβου είναι μια μέθοδος μείωσης του ανεπιθύμητου θορύβου μέσω της ενεργής παραγωγής ενός αντι-ήχου, ο οποίος ακυρώνει το θόρυβο. Ο θόρυβος, όπως κάθε ήχος, συντίθεται από εναλλασσόμενες φάσεις συμπίεσης και αραίωσης, τις οποίες το ανθρώπινο αυτί αντιλαμβάνεται ως ήχους. Δημιουργώντας έναν ανεστραμμένο ήχο, με φάση αραίωσης κατά τη διάρκεια της φάσης συμπίεσης του θορύβου και αντίστροφα, το κύμα του θορύβου ακυρώνεται, μειώνοντας έτσι το θόρυβο.
Η τεχνολογία ANC της RotoSub βασίζεται σε ένα μικρόφωνο, έναν ελεγκτή, ένα σετ μαγνητών και ένα πηνίο. Όταν το μικρόφωνο αναγνωρίζει το θόρυβο που παράγεται από έναν ανεμιστήρα, δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο εξαναγκάζει τα πτερύγια του ανεμιστήρα να μετατοπιστούν. Αυτά εκπέμπουν ήχους που ακυρώνουν τους ήχους της ροής του αέρα και του ανεμιστήρα.

Η λύση ανεμιστήρα της RotoSub έχει ενσωματωμένο το σύστημα ενεργού ελέγχου θορύβου, μειώνοντας το θόρυβο και ελαχιστοποιώντας τα επιπλέον μεγέθη. Δεν απαιτούνται εξωτερικά εξαρτήματα, καθώς το σύστημα ενεργού ελέγχου θορύβου περιέχεται μέσα στον ίδιο τον ανεμιστήρα.

Η Noctua ετοιμάζεται να φέρει το σύστημα ANC της RotoSub σε μαζική παραγωγή και στοχεύει σε επίσημη παρουσίασή του στο 2ο ή 3ο τρίμηνο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια