ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Intel Broadwell: Θα εμφανιστεί το 2015..

Η τέταρτη γενιά της Core αρχιτεκτονικής από την Intel έκανε την εμφάνιση της πριν δύο μόλις μέρες και αν και δεν παρουσίασε μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις σε σχέση με την τωρινή Ivy Bridge, είναι οτι πιο δυνατό κυκλοφορεί αυτή την στιγμή. Παράλληλα βελτίωσε αρκετά τις επιδόσεις στα ενσωματωμένα γραφικά και μείωσε τις απαιτήσεις ρεύματος. Δεδομένου οτι ο ανταγωνισμός δεν μπορεί να παρουσιάσει άμεσα κάτι ανταγωνιστικό (αναμένεται προς τα τέλη του 2014), τι καλύτερο για την εταιρία να διατηρήσει την νέα αρχιτεκτονική πιο πολύ καιρό στην αγορά, για μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη. 
Από οτι φαίνεται λοιπόν αλλάζουν τα σχέδια της Intel και η Broadwell αρχιτεκτονική αναβάλεται για τις αρχές του 2015, με μία ενδιάμεση ανανέωση στους Haswell επεξεργαστές μέσα στο 2014. Η ανανέωση λοιπόν φαίνεται οτι θα προσφέρει λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες τόσο στις Κ εκδόσεις όσο και στις κανονικές εκδόσεις και ίσως δούμε και ένα νεώτερο stepping στους επεξεργαστές. Παράλληλα αναφορές κάνουν λόγο για την κυκλοφορία ένος νέου chipset, του Z97 που αρχικά είχε σχεδιαστεί να κυκλοφορήσει με τους Broadwell επεξεργαστές. Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικο που θα προσφέρει θα είναι η υποστήριξη του SATA Express interface.
Όλα αυτά τα νέα προϊόντα πιθανόν να τα δούμε στην CeBIT τον Μάρτιο του 2014, ενώ έξι μήνες μετά θα κάνουν την εμφάνιση τους οι Haswell-Eεπεξεργαστές μαζί με το X99 chipset για το Socket 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια