ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Microsoft και το FBI ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο 'Citadel' botnet

Η Microsoft σε συνεργασία με το FBI κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργία την πλειονότητα κακόβουλων δικτύων υπολογιστών που αποτελούσαν μέρος του "Citadel" botnet ring.
Το botnet είναι ένα δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιείται κυρίως για την πραγματοποίηση στοχευμένων επιθέσεων. Το Citadel είχε μολύνει περίπου 5 εκατομμύρια υπολογιστές ενώ υπολογίζεται ότι αφαίρεσε $500 εκ. από τραπεζικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με το Reuters, 1,000 από τα περίπου 1,400 Citadel botnets έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μέχρι σήμερα. Από την μεριά της η Microsoft πιστεύει ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί πλήρως το συγκεκριμένο δίκτυο botnets, αλλά θεωρεί ότι έχει περιορίσει σημαντικά την δραστηριότητά του.
Το Citadel εμφανίζεται σε υπολογιστές μέσω πειρατικών εκδόσεων του λειτουργικού των Windows, κάτι το οποίο δεν είναι καινούργιο, καθώς και άλλα malware στο παρελθόν εξαπλώνονταν μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής. Είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική εταιρεία και μια ομοσπονδιακή αρχή συνεργάζονται για την αντιμετώπιση διαδικτυακής απειλής.
Το FBI σε συνεργασία με τις αρχές σε 80 χώρες προσπαθεί να βρει τους ενόχους καθώς ο κύριος εμπλεκόμενος φέρεται να ζει στην Ανατολική Ευρώπη.

 Site: theverge.com

Δεν υπάρχουν σχόλια