ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Skylake Intel στα 14nm θα υποστηρίζει DDR4, PCIe 4.0 και SATA Express

Ένα έγγραφο που διέρευσε και δείχνει τη μελλοντική πορεία του Intel Xeon, ρίχνει φως στο τι μας επιφυλάσσει η κατασκευάστρια εταιρεία στο Skylake, την πλατφόρμα που θα ύστερα από την ακυκλοφόρητη Broadwell. Οι Skylake επεξεργαστές θα εμφανιστούν μετά από 2 χρόνια, αλλά όταν βγουν, θα έχουν μία σωρεία από νέες τεχνολογίες.
Ο 14 νανομέτρων επεξεργαστής θα είναι ο πρώτος που θα χρησιμοποιεί αυτή τη λιθογραφία και θα έρθει μαζί με το ένατο κατά σειρά γενιάς, Intel HD IGP. Επίσης θα είναι η πρώτη πλατφόρμα που θα υποστηρίζει dual-channel DDR4 μνήμη, αλλά δεν θα είναι η γενικά η πρώτη στην DDR4, γιατί ο Haswell-E θα υποστηρίζει quad-channel DDR4 από τον επόμενο χρόνο.
Η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει επίσης το PCIe 4.0 πρότυπο που, όπως λέγεται, θα έχει διπλάσιο bandwidth σε σχέση με το PCIe 3.0. Αυτό θα είναι καλοδεχούμενο καθώς θα βγαίνουν ολοένα και πιο δυνατές κάρτες γραφικών από την AMD και την Nvidia που θα εκμεταλλεύονται το περίσσιο bandwidth.
Αν αυτά δεν είναι αρκετά για να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, ίσως η υποστήριξη για το SATA Express να το καταφέρει. Αυτό το πρότυπο θα αυξήσει το μέγιστο bandwidth στα 16GB/s, που είναι πάνω από 2,5 φορές από όσο είναι το τωρινό. Ελπίζουμε ότι οι SSD στο μέλλον να βελτιωθούν αρκετά, έτσι ώστε να χρησιμεύσει όλο αυτό το bandwidth.
Το έγγραφο δεν δίνει μία ακριβή ημερομηνία για το πότε το Skylake θα είναι έτοιμο, αλλά μαθαίνουμε ότι η Intel πιθανών να κυκλοφορήσει την νέα πλατφόρμα κάπου στα τέλη του 2015 ή και πιο μετά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια