ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επαλήθευση στοιχείων για συναλλαγές μόνο με το... πρόσωπο

Λογισμικό αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται από διάφορες εταιρείες

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η πιστωτική σας κάρτα θα έμενε στο πορτοφόλι σας συνέχεια και δεν θα χρειαζόταν να αγγίξετε ούτε τα μετρητά. Δεν θα χρειάζεται να θυμάστε να έχετε μαζί το πορτοφόλι ή το κινητό σας για να πραγματοποιήσετε μια αγορά από ένα μαγαζί. Παρότι αυτή είναι μια μελλοντική πολυτέλεια, πολλές εταιρίες κάνουν τα πρώτα βήματα για να φτάσουν σε τέτοιες τεχνολογίες.

Πιθανώς να έχετε ακούσει ήδη για συστήματα πληρωμής, όπως το Google Wallet, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC (τεχνολογία συνδεσιμότητας με επικοινωνία κοντινού πεδίου) για να σας επιτρέψει να πληρώνετε με το κινητό σας. Υπάρχουν επίσης υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το σύστημα geo-fencing για να καταγράψουν την είσοδο και την έξοδό σας από ένα κατάστημα. Η τελευταία μόδα, ωστόσο, δεν απαιτεί καθόλου επιπλέον εξοπλισμό, τουλάχιστον όχι κάτι που θα χρειαστεί να κουβαλάτε μαζί σας, καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι το πρόσωπό σας. Είναι ένα μεγάλο και τρελό βήμα, αλλά όχι ανέφικτο.
 Επί του παρόντος, υπάρχει ένας μικρός αριθμός εταιριών που χρησιμοποιούν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να διαχειριστούν τις συναλλαγές κάθε είδους. Η δουλειά που κάνουν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ολοκληρωτικά την καθημερινή σας ζωή και να ταρακουνήσει τους υπερασπιστές των προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, εταιρίες όπως η Uniqul βασίζονται κυρίως στο πρώτο. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει θέσει στόχο να δημιουργήσει το πιο γρήγορο σύστημα πληρωμών παγκοσμίως και πρόσφατα έβγαλε στη δημοσιότητα ένα πρωτότυπο πρόγραμμα πληρωμών που βασίζεται στην αναγνώριση προσώπου. 
Φυσικά το μέγα ζήτημα είναι αν τα μαγαζιά έχουν τη διάθεση να επενδύσουν μαζικά στον ακριβό εξοπλισμό της αναγνώρισης προσώπου προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία και αν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αφήσουν την Uniqul να «φακελώσει» το πρόσωπό τους σε μια βάση δεδομένων γεμάτη πελάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια