ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Gigabyte Z87X-D3H Review: Solid Z87 Mainstream Choice

Σχεδόν 4 μήνες από την κυκλοφορία των πολυαναμενόμενων Haswell επεξεργαστών της Intel, η αγορά έχει πλέον κατακλυστεί από ένα τεράστιο αριθμό μητρικών καρτών, που σκοπό έχουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και την αγοραστική δύναμη οποιουδήποτε καταναλωτή. Μες στο διάστημα αυτό έχουμε ήδη παρουσιάσει τρεις μητρικές κάρτες - την "uber alles" ASUS Maximus VI Extreme, την high-end Gigabyte G1.Sniper 5 που απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς gamers και την λιτή Gigabyte Z87X-OC, που παρόλο την mainstream τιμή της, αποτελεί μία από τις καλύτερες overclocking motherboards στο Z87 chipset. 

Μέχρι στιγμής όμως δεν είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε προσεκτικά κάποια από τις μητρικές που κοστίζουν λιγότερα από 150€. Μπορεί ως γνωστόν εδώ στο HwBox να ασχολούμαστε εκτεταμένα με το overclocking και το high-end hardware, αλλά δεν παύει να έχουμε υπόψη μας ότι η πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού, επιλέγει motherboards με τιμή που δεν ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 150€. Κάπου εδώ έρχεται η Gigabyte με την Z87X-D3H, το "θύμα" του σημερινού μας review. 
Εκ πρώτης όψεως μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο motherboard. Υποστήριξη Haswell επεξεργαστών, Socket LGA1150, τεχνολογίες Ultra Durable 5, 10 x USB 3.0 Ports, 6 x SATA 6.0 Gbps connectors και αρκετές PCI-Express θύρες. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι υπεραρκετά για ένα μέσο αγοραστή, είτε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα σαν καθημερινό all-around, ή σαν gaming rig. 

Gigabyte Z87X-D3H Review: Solid Z87 Mainstream Choice


Box/Bundle

Το κουτί της Z87X-D3H ακολουθεί πιστά το μοτίβο των υπόλοιπων Gigabyte μητρικών. Στο μπροστινό μέρος, ξεχωρίζει έντονα το λογότυπο Ultra Durable 5, μαζί με όλες τις χρήσιμες τεχνολογίες που παρέχει στον αγοραστή. Στην πίσω πλευρά, υπάρχει ένα σχεδιάγραμμα με όλα τα βασικά features της Z87X-D3H, φωτογραφία του I/O panel (σύντομη περιγραφή των ports) και τα κλασικά Gigabyte charts που αναδεικνύουν στατιστικά για τα solid caps, το high temperature protection, το glass fabric PCB κ.α. Όσο για το bundle; 2 Καλώδια SATA, User's Manual, Quick Installation Guide, CD με drivers και ένα I/O Shield.


Gigabyte Z87X-D3H Review: Solid Z87 Mainstream Choice Gigabyte Z87X-D3H Review: Solid Z87 Mainstream Choice Gigabyte Z87X-D3H Review: Solid Z87 Mainstream Choice


I/O Ports

Συνεχίζουμε με τα I/O Ports της Gigabyte Z87X-D3H, όπου και αυτά με τη σειρά τους προσφέρουν οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ο μέσος αγοραστής. 

1 x PS/2 keyboard/mouse port
1 x D-Sub port
1 x DVI-D port
1 x HDMI port
6 x USB 3.0/2.0 ports
2 x USB 2.0/1.1 ports
1 x RJ-45 port
1 x optical S/PDIF Out connector
5 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out, Rear Speaker Out, Line In, Line Out, Mic In)

Gigabyte Z87X-D3H Review: Solid Z87 Mainstream Choice

Δεν υπάρχουν σχόλια