ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Google ταυτίζει το Chrome OS απευθείας μέσα στα Windows 8

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Google παρουσίασε ένα νέου είδους Chrome Apps τα οποία πλέον θυμίζουν όλο και περισσότερο στην εμφάνιση και λειτουργία τους, τις desktop εφαρμογές. Τα Chrome Apps αποτελούν το κύριο συστατικό του λειτουργικού συστήματος της Google, του Chrome OS το οποίο δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει μερίδιο αγοράς, με τη Google όπως φαίνεται να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τα Windows 8 ως δούρειο ίππο. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TheVerge, τις τελευταίες εβδομάδες η Google αναβαθμίζει συνεχώς την ειδική έκδοση για προγραμματιστές του Chrome browser έτσι ώστε αυτή να τρέχει στην ουσία το Chrome OS μέσα από το μοντέρνο περιβάλλον (metro) των Windows 8.
Οι τελευταίες δοκιμαστικές εκδόσεις είναι αρκετά διαφορετικές από την επίσημη έκδοση του Chrome browser για τα Windows 8, με την έκδοση για προγραμματιστές να διαθέτει γραφικό περιβάλλον και λειτουργίες όμοιες με αυτές του Chrome OS. Υπάρχει δηλαδή μια μπάρα η οποία διαθέτει τα εικονίδια του Chrome, Gmail, Googe, Docs, YοuTube και η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης. Ακόμα μπορεί να τοποθετηθεί στην αριστερή η δεξιά πλευρά της οθόνης ενώ όπως στο Chrome OS ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά παράθυρα browser και να τα οργανώσει στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της οθόνης με τη λειτουργία snap left/right. Τέλος ο app launcher που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του σε όλους τους λογαριασμούς της Google, βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος.
Αν και ο Chrome browser λειτουργεί ως εφαρμογή των Windows 8, χρησιμοποιεί την ειδική "κατάσταση" που έχει ενεργοποιήσει η Microsoft για τους web browsers στο λειτουργικό της σύστημα. Σύμφωνα με αυτή την κατάσταση, ο κάθε web browser μπορεί να φορτώσει στο μοντέρνο περιβάλλον (metro) των Windows μόνο αν έχει οριστεί ως προκαθορισμένη εφαρμογή στο desktop. Μέχρι στιγμής, η νέα λειτουργία του Chrome για τα Windows 8 έχει αρκετά bugs με αποτέλεσμα να κρασάρει συνεχώς αν και γίνεται σαφές για το ποιο είναι το πλάνο της Google. Αν και αρχικά τα Chrome Apps εμφανίστηκαν ως ο δούρειος ίππος της Google. στην πραγματικότητα το να εκτελείται το Chrome OS μέσα στα Windows 8 δίνει την ευκαιρία στη Google να δημιουργήσει το δικό της οικοσύστημα πάνω σ' αυτό των Windows

Δεν υπάρχουν σχόλια