ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Laptop Hp Pavilion 14 μικρό review μεγάλη οθόνη

Απο την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αποκαλυφτεί τα σχέδια της HP για την κυκλοφορία laptop συσκευών τα Chromebooks, η αποκάλυψη έγινε μέσω ενός αρχείου .pdf που είχε ανέβει στην ιστοσελίδα της εταιρείας και φυσικά “κατά λάθος”. Μετά  από τις Samsung, Acer και την Lenovo, η HP είναι η τέταρτη εταιρεία η οποία εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των Chromebooks, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζει την έμπρακτη αφοσίωσή της στο λειτουργικό σύστημα της Google, με την κυκλοφορία του Laptop Pavilion 14 Chromebook.
Σε αντίθεση με το πρώτο κύμα των εν λόγω συσκευών, που έρχονταν εξοπλισμένες με οθόνες των 11.6 και 12 ιντσών, το νέο προϊόν της HP φέρει οθόνη των 14 ιντσών. H ανάλυση της οθόνης παραμένει η ίδια 1366 x 768και αν και η εταιρεία ελπίζει ότι ο αυξημένος όγκος του μπορεί να διευκολύνει σε κάποιο βαθμό την χρήση του, έχει όμως και μειονεκτήματα.
Συγκεκριμένα είναι πιο ογκώδες από το αντίστοιχο μοντέλο της Samsung, 4 lb αντί των 2.5 lb. Η μεγαλύτερη οθόνη του σε συνδυασμό με την επιλογή της HP να χρησιμοποιήσει Intel x86 chipαντί ARM chip, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Αυτή ανέρχεται στις 4 ώρες και 15 λεπτά αντί των 7 περίπου ωρών του Chromebook της Samsung. Να αναφερθεί ακόμη ότι το Pavilion 14 φέρει 2GB μνήμης RAM με ενσωματωμένα γραφικά. Διαθέτει έναν μικρό solid-state drive των 16GB. Ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής προεκτείνεται και με ένα SD card slot. Τέλος η συνδεσιμότητά του περιλαμβάνει 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Ethernet, τρεις θύρες USB 2.0 και HDMI και τις συνήθεις εξόδους ακουστικών/μικροφώνου. Στο bundle της συσκευής συναντά κανείς και την υπηρεσία Google Drive με 100GB δωρεάν χώρο για αποθήκευση δεδομένων. Το HP Pavilion 14 είναι πλέον διαθέσιμο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας έναντι του ποσού των $330, περίπου $80 – $130 υψηλότερα σε σχέση με την τιμή των συσκευών της Samsung και της Acer.

Δεν υπάρχουν σχόλια