ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AMD Project Discovery. Έρχεται Radeon tablet;

Τελευταία η εταιρεία κάνει κινήσεις, να εισέλθει και στην mobile αγορά, των smartphones και των tablets και αυτό φαίνεται και από την πρόσληψη του Jim Keller, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν πριν λίγες μέρες, πληροφορίες για ένα νέο Windows 8.1 tablet το οποίο έχει την σφραγίδα της AMD. Έχει την κωδική ονομασία AMD Project Discovery και στην ουσία πρόκεται για ένα tablet το οποίο θα φέρει τους νέους low-power APU "Mullins" των 28nm με 2 έως 4 πύρήνες "Puma" και υποσύστημα γραφικών με αρχιτεκτονική GCN.
Το TDP του ορίζεται στα 4,5 Watt και το SDP (Scenario Design Point) μόλις στα Watt! Περιέχει επίσης έναν πυρήνα Cortex-A5 της ARM για την χρήση της τεχνολογίας TrustZone, μια τεχνολογία που ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια του συστήματος έναντι κακόβουλου λογισμικού. Και επειδή η AMD λίγο έως πολύ συνοδεύεται και από την λέξη gaming, το tablet εξοπλίζεται με ένα χειριστήριο το οποίο εφαρμόζει επάνω στο tablet με τα γνωστά πλήκτρα κατεύθυνσης, εντολών και δύο αναλογικούς μοχλούς.
Επίσης θα υπάρχει και δυνατότητα αγοράς ενός docking station ο οποίος παρέχει εξόδους εικόνας (DisplayPort 1.2) και USB 3.0. Η επίσημη ανακοίνωση της συσκευής αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο στην διοργάνωση CES 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια