ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τεχνολογία δεν είναι κόστος

inbusiness/btn-zoom
Τη διαπίστωση ότι εταιρείες ακόμα αντιμετωπίζουν ως κόστος τον τομέα της Πληροφικής και Τεχνολογίας έκανε ο CITEA. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πανίκος Ακρίτας, στο Συνέδριο Πληροφορικής, Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών που παρουσιάζει ο CITEA, την Παρασκευή, στο Συνεδριακό Κέντρο, αντίθετα ο τομέας αυτός μπορεί να φέρει ωφελήματα και να αυξήσει την παραγωγικότητα της επιχείρησης. «Οι κυπριακές εταιρείες», είπε, «σήμερα είναι άρτια καταρτισμένες και επενδύουν σε καινότομες λύσεις σε όλους τους τομείς της τεχνογλογίας».
Σημείωσε μάλιστα, ότι ο Σύνδεσμος συυμετέχει ενεργά σε πληθώρα δράσεων για παροχή λύσεων στο σκοπό αυτό, ώστε να καταστεί εφικτή η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στο κράτος και τις επιχειρήσεις.
Το συνέδριο απευθύνεται στις ΜμΕ επιχειρήσεις, πως μπορούν να βοηθήσουν μέσω της τεχνολογίας στην ανάπτυξη της αποδοτικότητας και ανταγωνιστικότητάς τους.
Επιπλέον, την Ψηφιακή επιχειρηματική καινοτομία ενισχύει και στηρίζει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού. Σύμφωνα με τον Υπουργό Γιώργο Λακκοτρύπη, την ομιλία του οποιου διάβασε ο λειτουργός του Υπουργείου κ. Ιωάννου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το Υπουργείο καλύπτει πέραν του 60% τη επιχειρηματικής καινοτομίας στην Κύπρο. Όπως ανέφερε, σχέδιο του Υπουργείου ενισχύει τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε συστήματα Πληροφορικής & Τεχνολογίας. «Σ’ αυτό συμμετείχαν 81 προτάσεις, από τις οποίες το 50% ήταν επιχειρήσεις προερχόμενες από τη βιομηχανία και άλλους τομείς», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι ένα από τα προγράμματα που στηρίζει το Υπουργείο είναι το Manufuture Cyprus, σύμφωνα με το οποίο η Πληροφορική θεωρείται άμεσα συνδεδεμένη με τον κατασκευαστικό τομέα κι ενισχύει εταιρείες να βρουν συνεργάτες στο εξωτερικό.
«Στόχος είναι η ψηφιακή στρατηγική της Κύπρου, γι’ αυτό και θα αποσταλεί από τον Σύνδεσμο, ερωτηματολόγιο, σε επιχειρήσεις για την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, τη μηχανογράφηση και άλλα. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν μέρος για συνεργασία με εταιρείες πληροφορικής», κατέληξε.
Το συνέδριο συντονίζει η ΙΜΗ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το INBusinessnews.com και το περιοδικό IN Business, χορηγός φιλοξενίας η NETU, χορηγός εταιρικής ένδυσης το Voici La Mode Group of Companies, ενώ στηρίζει Electra Hotels & Resort.
- See more at: http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/it/98982#sthash.COQh8XP9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια