ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι ετοιμάζει η Intel για το νέο έτος;

Με μια ανανεωτική αύρα έρχεται η Intel για το 2014 καθώς θα "αναβαθμίσει" όλες τις μείζονος σημασίας κατηγορίες της, τις οποίες μπορείτε να δείτε επιγραμματικά στις παρακάτω γραμμές.
Θέλοντας να γίνει το επίκεντρο της καινοτομίας η Intel έχει εν μέρει γνωστοποιήσει τα σχέδιά της τόσο στον τομέα CPU όσο και σε άλλους τομείς όπως οι δίσκοι SSD. Η λίστα περιλαμβάνει την είσοδο των Xeon E7 επεξεργαστών για τους οποίους μιλήσαμε νωρίτερα οι οποίοι θα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική Ivy Bridge-EX, με τους μικρότερους Xeon E5 να διαθέτουν την Ivy Bridge EP4S.
Στον Mobile τομέα, η Intel αναμένεται να λανσάρει στo Mobile World Congress στην Βαρκελώνη δύο νέους επεξεργαστές για tablets και smartphones με κωδική ονομασία Merrifield και θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Silvermont. Το chip που θα βρει στέγη σε πολλά Android tablets, θα είναι μια παραλλαγή του Bay Trail-T 64bit. Κατά τον Μάρτιο, η εταιρεία θα διαθέσει τον refreshed Bay Trail-M επεξεργαστή.
Τον Απρίλιο, έρχονται οι Haswell Refresh σε Desktops και Notebooks ενώ επίσης αναμένεται η πρώτη επαφή με το Quark X1000 SoC ακολουθούμενο από το λανσάρισμα των series-9 motherboards τον Μάιο.
Κατά τον Σεπτέμβρη στο Intel Developer Forum (IDF) στο Σαν Φρανσίσκο, θα ανακοινώσει τους ανανεωμένους Moorefield Atom processors που θα εξοπλίζονται με την αρχιτεκτονική Silvermont, ενώ θα δούμε και τους φρεσκαρισμένους Haswell-E.
Για την enterprise αγορά, αναμένονται οι Haswell-EP E5-2600 v3 και E5-1600 v3 που θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες E5-2600 v2 και E5-1600 v2 και ταυτόχρονα θα γνωρίσουμε το X99 chipset με υποστήριξη για DDR4 μνήμες.
Κλείνοντας, η Intel θα διαθέσει την αρχιτεκτονική Airmont στα 14nm η οποία θα βρει στέγη στο Cherry Trail SoC και αναμένεται κυρίως σε tablets.

Δεν υπάρχουν σχόλια