ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

64-bit έκδοση Android 4.4 KitKat και Braswell στα 14nm ανακοίνωσε η Intel

Στο Intel Developer Forum που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Σαγκάη, στην Κίνα, η Intel ανακοίνωσε ότι η συμβατή με 64-bit διανομή Android 4.4 KitKat είναι διαθέσιμη σε κατασκευαστές και developers, μαζί με όλα τα εργαλεία που χρειάζονται.
“Η εταιρεία έκανε “port”, επικύρωσε και έκανε τις απαραίτητες δοκιμές με τον πηγαίο κώδικα της AOSP έκδοσης του λειτουργικού πάνω στην αρχιτεκτονικής της Intel, αναλαμβάνοντας τη δουλειά που τυπικά θα χρειαζόταν να κάνουν από μόνοι τους οι developers" δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικάνικης εταιρείας στο C|NET. “Αυτή η έκδοση προσφέρει το οικοσύστημα με υποστήριξη 64-bit σε επίπεδο kernel για την ανάπτυξη των επόμενης γενιάς συσκευών” συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Intel.
Αναμφισβήτητα αυτή η κίνηση αποτελεί μία σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του Android, αν και η διανομή λειτουργεί μόνο σε συνδυασμό με το hardware της Intel.
Μαζί με την 64-bit έκδοση του Android 4.4 KitKat, η Intel ανακοίνωσε και την επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική της εταιρείας που αφορά στις φορητές συσκευές και έχει την κωδική ονομασία “Braswell”. Οι νέοι αυτοί Atom επεξεργαστές x86-64 προορίζονται για χαμηλού κόστους φορητές συσκευές όπως Chromebooks, Android smartphones και tablets και κατασκευάζονται σε κλίμακα 14nm.

Δεν υπάρχουν σχόλια