ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Intel και Rockchip με νέας γενιάς Atom SoCs στην αγορά των Android tablets

Η Intel ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Κινέζο κατασκευαστή chips -που βασίζονται στην ARM αρχιτεκτονική- Rockchip πάνω στην κατασκευή των επόμενης γενιάς επεξεργαστών Intel, με στόχο την χαμηλού κόστους αγορά των Android tablets.
Η εταιρεία Rockchip είναι γνωστή για την σχεδίαση των δικών της SoCs που βασίζονται στην αρχιτεκτονική της ARM και προορίζονται για χρήση σε tablets και TV boxes. Πρόκειται για μία fabless εταιρεία (δεν διαθέτει εργοστάσιο κατασκευής chips, όπως πολλές άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ημιαγωγών όπως είναι η Apple, Nvidia, AMD κ.ά) που όμως έχει ξεχωρίσει για τη συνεργασία της με Κινέζικα εργοστάσια στο να διοχετεύει γρήγορα τα chips της στην αγορά.Η συμφωνία είναι ιδιαίτερα σπουδαία, και σημαίνει ότι η Rockchip είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο, που έχει την άδεια να χρησιμοποιεί τεχνολογία της Intel για να κατασκευάζει τα δικά της chips, χρησιμοποιώντας πυρήνες γενικής χρήσης της Intel- αν και το τελικό προϊόν θα έχει το λογότυπο της Intel πάνω, και όχι της Rockchip (αυτό άραγε σημαίνει, σύμφωνα με το Anandtech, πυρήνες x86 γενικής χρήσης και Mali γραφικά; ).
Στόχος της Intel, είναι να εργαστεί μαζί με τη Rockchip στη παραγωγή των επόμενης γενιάς entry-level τετραπύρηνων επεξεργαστών Atom με τη κωδική ονομασία SoFIA, που θα ενσωματώνουν 3G modem. Η Intel έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδια της και αναμένεται μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 να προσφέρει διπύρηνα chips τύπου SoFIA καθώς και τετραπύρηνες εκδόσεις με LTE modem μέσα στο πρώτο μισό του 2015. Τα τετραπύηνα chips με 3G δυνατότητες αναμένεται να κυκλοφορήσουν επίσης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

 Site: Liliputing

Δεν υπάρχουν σχόλια