ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AMD, αύξηση της ενεργειακή απόδοσης των APUs

Η AMD αποκάλυψε τους στόχους της για να αυξήσει την ενεργειακή απόδοση των APUs της 25 φορές μέχρι το 2020.
Η AMD σε ανακοίνωσή της βάζει έναν νέο στόχο (αποκαλείται και "25X20") για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των APUs της 25 φορές μέχρι το 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία πριν από έξι χρόνια και συγκεκριμένα το διάστημα 2008-σήμερα, κατάφερε να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των προϊόντων της περισσότερο από 10 φορές.
Η εταιρεία παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σε παγκόσμιο επίπεδο, 3 δις. ηλεκτρονικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν περισσότερο από το 1% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται σε ένα χρόνο, ενώ 30 εκατομμύρια servers χρησιμοποιούν ένα πρόσθετο ποσοστό 1.5% του συνολικού ρεύματος που καταναλώνεται ετησίως με κόστος 14-18 εκατομμύρια $.
Οι τεχνολογίες που λειτουργούν προς όφελος αυτού του στόχου, είναι σίγουρα το Heterogeneous-computing μέσω της HSA αρχιτεκτονικής συνδυάζοντας την επεξεργαστική ισχύ της GPU και της CPU σε διάφορους τομείς, όπως επεξεργασία εικόνας, βίντεο. Επίσης σημαντικό είναι το real-time power management, μια τεχνολογία που αντιλαμβάνεται καλύτερα την ώρα που ο υπολογιστής μένει αδρανής, χρησιμοποιώντας ελάχιστη ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια