ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρχεται η Hawaii XTX της AMD με 3072 SPs

Πριν από μερικούς μήνες, είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση μιας νέας high end GPU από την AMD που θα ενταχθεί στις (τότε νέες) Hawaii.
Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του DG Nerdy Story, του ιστότοπου που έφερε πρώτο τα leaks των νέων Hawaii GPUsμάθαμε πως ο πυρήνας της flagship R9 290X ίσως να έχει 3072 SPs, όσους ακριβώς έχουν οι διπύρηνες Radeon HD 6990 και η GTX 690 το οποίο μας έβαλε σε σκέψεις πως θα περιμένουμε μια νέα κάρτα σύντομα.

Τελικά η στιγμή φαίνεται ότι έφτασε ειδικά μετά το σχόλιο του γνωστού Άγγλου overclocker 8Pack ο οποίος δήλωσε πως η 290X δεν είναι η πλήρης έκδοση του Hawaii XT της AMD και πως δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα, μόνο ότι η εταιρεία ετοιμάζει μια νέα κάρτα! Την παρούσα είδηση την ανέδειξε το VideoCardz και μάλιστα επισημαίνει πως ήρθε ο καιρός να παρουσιαστεί ο "κανονικός" ανταγωνιστής της GTX 780 Ti.
Όπως φαίνεται στον πίνακα που ανάρτησε το VideoCardz, η νέα Hawaii κάρτα αναμένεται να έχει 3072 Stream Processors, 48 Compute Units, 192 TMUs καθώς και το ίδιο αριθμό ROPs. Πιθανώς ο πυρήνας να ονομάζεται Hawaii XTX ενώ το μοντέλο αφήνει την φαντασία μας να οργιάσει (R9 295X, R9 290XT...)
. 

Δεν υπάρχουν σχόλια