ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Intel Core i5 3570K ξεκλείδωσε σε 3770K

Ένα άκρως ενδιαφέρον νήμα δημοσιεύτηκε στο Overclock.net όπου ένας χρήστης "παραδέχεται" ότι ξεκλείδωσε τον Core i5 3570K του σε 3770K!
Ένα μέλος του forum του Overclock.net κατάφερε χρησιμοποιώντας την Z77 OC Formula μητρική της ASRock να "ξεκλειδώσει" τον Core i5 3570K σε 3770K. Όπως ξέρουν οι συχνοί αναγνώστες του Hwbox, οι δύο κορυφαίοι Ivy Bridge επεξεργαστές Core i5 3570K & i7 3770K διαφέρουν σε λίγα (ουσιαστικά) πράγματα και αυτά είναι η L3 cache και το HT. 
Η κουβέντα αρχικά ξεκίνησε από το hardwareluxx.de και μπορείτε να τη διαβάσετε από εδώ.
CPU-Z Validator 4.0
Στο νήμα ο χρήστης φαίνεται να έχει τρέξει μια πληθώρα από benchmarks όπως το Cinebench R15 αλλά και το wPrime τα οποία δείχνουν τα αναμενόμενα νούμερα από έναν 3770K επεξεργαστή, όχι όμως για έναν 3570K που είναι πραγματικά. Με αυτό το πείραμα, αφήνεται να εννοηθεί ότι το HyperThreadingμπορεί να μεταβληθεί μέσω software (Kernel των Windows ή με άλλο τρόπο πειράζοντας τον microcode), ενώ δεν αναφέρεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Επίσης μπορείτε να παρατηρήσετε τις πληροφορίες του CPU-Z όπου αναγράφεται η πραγματική τιμή της L3 cache η οποία ανήκει στον 3570K. Κοιτώντας στο ίδιο screenshot θα παρατηρήσατε και κάτι ακόμα. Η συχνότητα που κατάφερε(5GHz) απαιτεί 1,184 volt για την σταθερή λειτουργία του, ενώ αναφέρεται ότι ο επεξεργαστής έχει υποστεί lapping και έτσι τα χαρακτηριστικά του δεν είναι δυνατό να διαβαστούν από το IHS.
Εν κατακλείδι, είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη και αναμένουμε αν όντως ισχύουν όλα τα παραπάνω, σε κάθε περίπτωση το εν λόγω άρθρο γράφτηκε γιαενημερωτικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια