ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung παρουσιάζει τα Galaxy Tab S 8.4 και Galaxy Tab S 10.5

Με κάθε επισημότητα, η Samsung προχώρησε πριν λίγη ώρα στα αποκαλυπτήρια «των καλύτερων tablet της εταιρείας», της σειράς Galaxy Tab S η οποία περιλαμβάνει δύο μοντέλα με οθόνη 8.4 και 10.5 ιντσών.
Τα Galaxy Tab S 8.4 και Galaxy Tab 10.5 ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους (μόλις 6.6 χιλιοστά πάχος) ο οποίος στηρίζεται στο Galaxy S5 αλλά κυρίως για την καταπληκτική τους οθόνη για την οποία η Samsung είναι αρκετά υπερήφανη χαρακτηρίζοντας την καλύτερη εμπειρία σε tablet.
Με αναλογία διαστάσεων 16:10, και τα δύο μοντέλα θεωρούνται τα πρώτα tablets με τεχνολογία οθόνης Super AMOLED υψηλής ευκρίνειας αφού διαθέτουν την εντυπωσιακή ανάλυση 1440 x 2560 η οποία αντιστοιχεί σε 359 για το Galaxy Tab S 8.4 και 288 PPI για το Galaxy Tab S 10.5.
Αναφέροντας αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Super AMOLED έναντι των LCD tablet, η Samsung υπόσχεται 100 φορές μεγαλύτερο contrast ratio από LCD οθόνες, τη μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων σε tablet και απροβλημάτιστη ανάγνωση της οθόνης κάτω από τον ήλιο. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή εμφάνιση όλου του περιεχομένου που εμφανίζει η οθόνη με εντυπωσιακή λεπτομέρεια ειδικά στις φωτογραφίες καθώς και στην εύκολη ανάγνωση ηλεκτρονικών περιοδικών και βιβλίων, τομέας που δίνει ιδιαίτερη έμφαση η Samsung με τα δύο αυτά μοντέλα.
Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών τα Galaxy Tab S 8.4 και 10.5 θα κυκλοφορήσουν στις δύο κλασσικές εκδόσεις, με την LTE έκδοση να βασίζεται στο Snapdragon 800 χρονισμένο στα 2.3 GHz ενώ η WiFi έκδοση θα ενσωματώνει το Exynos 5 Octa chipset της Samsung με δύο τετραπύρηνους επεξεργαστές, ο πρώτος (Cortex A7) στο 1.3 GHz και ο δεύτερος (Cortex A15) χρονισμένος στο 1.9 Ghz. Και τα δύο tablets διαθέτουν μνήμη 3 GB και αποθηκευτικό χώρο 16 ή 32 GB καθώς και κύρια κάμερα 8MP στο πίσω μέρος και 2MP στο εμπρόσθιο. Η αυτονομία σύμφωνα με την εταιρεία είναι αρκετά μεγάλη, ικανή για αναπαραγωγή Full HD video επί 11 ώρες σερί.
Στον τομέα του λογισμικού, τα δύο tablets στηρίζονται στο Android 4.4.2 KitKat με την προσθήκη του TouchWiz, του περιβάλλοντος της Samsung που φέρνει πρόσθετες δυνατότητες. Μια από αυτές είναι το Sidesync 3.0 που επιτρέπει την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων μέσα από το Galaxy Tab S μόλις το συνδέσετε με το Galaxy S5. Επιπλέον η Samsung ανακοίνωσε μια σειρά από συνεργασίες με άλλες εταιρείες, πολλές υπηρεσίες εκ των οποίων θα είναι διαθέσιμες στα νέα tablet υπό τη μορφή προσφορών.
Η κυκλοφορία τους έχει προγραμματιστεί από τον επόμενο μήνα αρχής γενομένης από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμή €399 για το Galaxy Tab S 8.4 και €499 για το Galaxy Tab S 10.5.

Δεν υπάρχουν σχόλια