ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατασκευαστές SSD μπαίνουν σε τιμολογιακό «πόλεμο»

Ο λόγος που η πλειοψηφία των χρηστών δεν έχουν SSD αποθηκευτικό χώρο στον υπολογιστή τους είναι συνήθως η τιμή τους. Παρόλο που έχουν γίνει αρκετές μειώσεις στις τιμές τους τα τελευταία χρόνια και μπορείς να βρεις έναν SSD με 0.50$ ανά GB, παραμένουν ακόμη ακριβοί σε σχέση με τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους.
Αλλά ίσως αυτό αλλάξει καθώς οι μεγάλοι κατασκευαστές SSD αναμένεται να προβούν σε επιθετική πτώση τιμών για να κερδίσουν την αγορά. Σύμφωνα με την Digitimes, πηγές από την βιομηχανία αναφέρουν ότι μεγάλοι «παίκτες» στον χώρο των SSDs όπως η Micron, Intel, Kingston, SanDisk, και η Samsung προσπαθούν να κερδίσουν την αγορά εις βάρος των ανταγωνιστών τους. Με τόσους μεγάλους παίκτες στην αγορά η επιθετική τιμολόγηση και άρα η πτώση τιμών είναι αναπόφευκτη.
Η μάχη σύμφωνα με την πηγή έχει ήδη αρχίσει. Για παράδειγμα η Micron λέγεται ότι έχει μειώσει την προμήθεια NAND flash Chips σε άλλες εταιρείες ώστε να υποστηρίξει την δική της σειρά προϊόντων τους Crucial SSDs, με στόχο να διπλασιάσει τις αποστολές σε όλο τον κόσμο. Η Kingston εν το μεταξύ, άρχισε να αποστέλλει όλο και μεγαλύτερο αριθμό SSDs σε όλο τον κόσμο που φτάνουν τις 600.000 ώστε να αναταγωνιστεί την SanDisk και την Samsung όσον αφορά στην διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια