ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Intel Project Mobii, η εξατομίκευση των αυτοκινήτων

Η Intel Research και η Ford παρουσιάζουν το μέλλον της εξατομίκευσης των αυτοκινήτων και τεχνολογίες εσωτερικής απεικόνισης με φορητότητα.
Καθώς τα οχήματα μετατρέπονται σε αναπόσπαστο μέρος του Διαδικτύου των Πραγμάτων, η Ford και η Intel ερευνούν νέες ευκαιρίες για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας που δίνεται στους οδηγούς να ελέγξουν από μακριά το αυτοκίνητό τους, χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο τηλέφωνο ή ένα όχημα το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει τον ιδιοκτήτη, χρησιμοποιώντας λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Το κοινό ερευνητικό πρόγραμμα, με την ονομασία Mobile Interior Imaging ή Project Mobii, διερευνά πώς κάμερες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα μπορούσαν να ενσωματωθούν με την τεχνολογία αισθητήρων και δεδομένα που παράγονται εντός και γύρω από το όχημα, για να δημιουργηθεί μια πιοεξατομικευμένη και απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ του οδηγού και του οχήματος, η οποία μεταμορφώνει την εμπειρία οδήγησης. 
Το ερευνητικό έργο Mobii ήταν μια συνεργασία μεταξύ των εθνογράφων της Intel, των ανθρωπολόγων και των μηχανικών της, παράλληλα με τους ερευνητές μηχανικούς της Ford και ενσωματώνει τεχνολογίες αντίληψης για να προσφέρει μια πιο ευχάριστη και διαισθητική εμπειρία εντός του οχήματος.
«Ο στόχος μας με το ερευνητικό έργο Mobii είναι να διερευνήσουμε το πώς οι οδηγοί αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία εντός του αυτοκινήτου και πώς μπορούμε στη συνέχεια να κάνουμε αυτή την αλληλεπίδραση πιο διαισθητική και έξυπνη,» δήλωσε ο Paul Mascarenas, Chief Technical Officer και Aντιπρόεδρος στον τομέα έρευνας και καινοτομίας της Ford«Η χρήση της εσωτερικής απεικόνισης βρίσκεται σήμερα σε καθαρά ερευνητικό επίπεδο. Ωστόσο, οι γνώσεις που έχουμε αποκτήσει, θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε την εμπειρία των οδηγών μακροπρόθεσμα.»
Η Ford χρησιμοποιεί σήμερα κάμερες απεικόνισης του εξωτερικού περιβάλλοντος του οχήματος για την υποστήριξη χαρακτηριστικών βοήθησης του οδηγού, όπως η διατήρηση εντός της λωρίδας κυκλοφορίας και η προειδοποίηση απόκλισης. Η έρευνα Mobii εξετάζει νέες εφαρμογές για κάμερες στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης της ταυτότητας του οδηγού. Η χρήση του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου προσφέρει προηγμένο έλεγχο ιδιωτικότητας και επιτρέπει στο Project Mobii να αναγνωρίσει διαφορετικούς οδηγούς και αυτόματα να προσαρμόσει τα χαρακτηριστικά με βάση τις προσωπικές τους προτιμήσεις. «Ως αξιόπιστος ηγέτης τεχνολογίας και καινοτόμος, η Intel αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και είναι ένας αφοσιωμένος εταίρος σε αυτή τη σημαντική ευκαιρία», δήλωσε ο Doug Davis, Αντιπρόεδρος, στο Internet of Things Group στην Intel. «Το Project Mobii είναι ένα άριστο παράδειγμα συνεργασίας της Intel με τη Ford, για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας ασφαλούς εμπειρίας οδήγησης με μεγαλύτερη συνδεσιμότητα.»

Βελτιωμένη προστασία ιδιωτικότητας και γονικού ελέγχου
Με την είσοδο στο όχημα, η ταυτότητα του οδηγού πιστοποιείται από το Project Mobii μέσω μιας κάμερας στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποιώντας το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Τότε, η εμπειρία εντός του αυτοκίνητου εξατομικεύεται για να εμφανίσει πληροφορίες ειδικά για τον συγκεκριμένο οδηγό, όπως το ημερολόγιο, τη μουσική και τις επαφές του. Αν το πρόγραμμα Mobii εντοπίσει έναν επιβάτη στο αυτοκίνητο,ενεργοποιείται λειτουργία προστασίας ιδιωτικότητας για να εμφανίσει μόνο δεδομένα πλοήγησης.

Εάν το Project Mobii δεν αναγνωρίζει τον οδηγό, μια φωτογραφία αποστέλλεται στο smartphone του κύριου ιδιοκτήτη του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης μπορεί στη συνέχεια να ορίσει τα δικαιώματα και να καθορίσει τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν. Αν ο οδηγός είναι το παιδί του ιδιοκτήτη του οχήματος, για παράδειγμα, οι περιορισμοί θα μπορούσαν να ρυθμιστούν αυτόματα, έτσι ώστε να απαιτούν τη χρήση ζωνών ασφαλείας και να περιοριστεί το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, η ένταση του ήχου ή η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Το λογισμικό αναγνώρισης νευμάτων επιτρέπει διαισθητική αλληλεπίδραση για τον οδηγό. Ο συνδυασμός των φυσικών χειρονομιών και οι απλές φωνητικές εντολές, μπορούν να απλοποιήσουν λειτουργίες όπως τον κλιματισμό ή το άνοιγμα και το κλείσιμο της ηλιοροφής κατά την οδήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια