ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Raijintek Nemesis Review - The Angel of Revenge

Η εταιρία Raijintek μπορεί να είναι νέα στο χώρο αλλά σίγουρα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της μέχρι τώρα, ειδικά στον τομέα της ψύξης επεξεργαστών αλλά και καρτών γραφικών προσφάτως. Επίσης, στην γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνονται κουτιά υπολογιστών, ανεμιστήρες και σύντομα θα κυκλοφορήσει και τη δική της σειρά τροφοδοτικών. Όλα τα προϊόντα της μέχρι στιγμής χαρακτηρίζονται από υψηλό λόγο απόδοσης προς τιμή και ενώ στην αρχή ξεκίνησε με οικονομικά μοντέλα τελευταία έχει αρχίσει και εισέρχεται και στις μεγάλες κατηγορίες (high-end).
Στη σημερινή δοκιμή θα ανακαλύψουμε τις δυνατότητες της κορυφαίας ψύκτρας της Raijintek, η οποία φέρει το όνομα Nemesis. Αν κρίνουμε από την ονομασία όλων των προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρίας, εύκολα φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι κάποιος από το τμήμα marketing είναι κολλημένος με την Ελληνική μυθολογία. Όχι ότι μας ενοχλεί φυσικά αυτό, αντιθέτως θα πρέπει να μας κολακεύει ως Έλληνες.

Η Nemesis στηρίζεται στη σχεδίαση των διπλών πύργων που αποδεδειγμένα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα αλλά ταυτόχρονα έχει αρκετά προβλήματα συμβατότητας με μνήμες, μητρικές και κουτιά, λόγω των μεγάλων διαστάσεων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Raijintek η Nemesis μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και 350 W ισχύος (θερμότητας στην ουσία), οπότε και θα αντεπεξέλθει άνετα ακόμη και στις αυξημένες απαιτήσεις ιδιαίτερα "θερμών" και υπερχρονισμένων επεξεργαστών.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά της Nemesis παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η Nemesis υποστηρίζει όλους τους γνωστούς τύπους sockets τόσο της Intel όσο και της AMD, συμπεριλαμβανομένων και μερικών αρχαίων πια όπως το LGA775. Επίσης το βάρος της είναι αρκετό, οριακά πάνω από το ένα κιλό και οι διαστάσεις της είναι μεγάλες με το ύψος της να ξεπερνά κατά πολύ τα 16 εκατοστά. Από το εργοστάσιο έρχεται με δύο ανεμιστήρες και συνολικά πέντε θερμό-αγωγοί (heatpipes), με αρκετά μεγάλη διάμετρο ο καθένας, φροντίζουν να μεταφέρουν τη θερμότητα από τη βάση της ψύκτρας στα αλουμινένια πτερύγια. Τέλος, η τιμή της είναι πολύ καλή για την κατηγορία στην οποία ανήκει (high-end coolers).

Τα χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων με τους οποίους εξοπλίζεται η Nemesis φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι ανεμιστήρες της Nemesis χρησιμοποιούν τα "απλά" sleeve bearings τα οποία μπορεί να μην έχουν και τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με άλλους τύπους εδράνων, αλλά διαθέτουν ήσυχη λειτουργία και χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα ρουλεμάν με μπίλιες (ball-bearings), καθώς και τα υδραυλικά (fluid dynamic bearings) που θεωρούνται και τα κορυφαία. Ο ένας από τους παρεχόμενους ανεμιστήρες διαθέτει 4 pin υποδοχή οπότε και μπορεί να ελεγχθεί μέσω PWM ενώ ο δεύτερος έρχεται με μια απλή 3 pin υποδοχή και δε διαθέτει τη δυνατότητα ελέγχου των στροφών του. Ευτυχώς και οι δύο είναι χαμηλής ταχύτητας ανεμιστήρες οπότε και ο παραγόμενος θόρυβος εκτιμούμε ότι θα είναι αρκετά χαμηλός.

Συσκευασία & παρελκόμενα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η Nemesis έρχεται μέσα σε μια μικρή συσκευασία, η οποία φέρει όμορφα και μπορούμε να πούμε εντυπωσιακά γραφικά. Οι γραφίστες που προσέλαβε η Raijintek κάναν ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά.


Δημοσιευμένη Εικόνα Δημοσιευμένη Εικόνα
Στο μπροστά και πίσω μέρος του κουτιού βρίσκουμε φωτογραφίες της Nemesis με τους ανεμιστήρες της εγκατεστημένους.

Δημοσιευμένη Εικόνα Δημοσιευμένη Εικόνα Δημοσιευμένη Εικόνα

Στο πλάι του κουτιού η Raijintek παραθέτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Δημοσιευμένη Εικόνα Δημοσιευμένη Εικόνα Δημοσιευμένη Εικόνα

Μια ακόμη φωτογραφία της Nemesis καθώς και μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της παραθέτονται σε αυτή την πλευρά του κουτιού.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Στο πάνω μέρος του κουτιού υπάρχει μια παράγραφος που περιγράφει τα κύρια σημεία του προϊόντος.

Δημοσιευμένη Εικόνα Δημοσιευμένη Εικόνα
Ανοίγοντας το κουτί βρίσκουμε δύο σακουλάκια με τα παρελκόμενα.

Δημοσιευμένη Εικόνα Δημοσιευμένη Εικόνα

Εκτός από τις απαραίτητες βίδες και τα υπόλοιπα εξαρτήματα για τη στερέωση της ψύκτρας στο socket της μητρικής, στα παρελκόμενα θα βρείτε ένα backplate για Intel sockets, ένα λιτό εγχειρίδιο χρήσης και θερμό-αγώγιμη πάστα για μία μόνο χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια