ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Review: Sapphire Toxic R9 280X

Μία από τις καλύτερες GPUs από άποψη απόδοσης/ τιμής, που απευθύνεται σε απαιτητικούς gamers, είναι η νέα AMD Radeon R9 280X. Την δοκιμάζουμε χρησιμοποιώντας μία "δηλητηριώδη" έκδοση, την Toxic R9 280X της Sapphire. Η Toxic R9 280X της Sapphire είναι μία από τις πλέον εντυπωσιακές υλοποιήσεις που βασίζονται στην Radeon R9 280X της AMD και από τις πιο γρήγορες. Η Sapphire έχει εξελίξει το PCB αλλά και το σύστημα ψύξης για να ικανοποιήσεις και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες.
Όπως συνέβη και με την Radeon R9 270X, έτσι και στην περίπτωση της Radeon R9 280X που βασίζεται στον γνωστό και δοκιμασμένο επεξεργαστή γραφικών Tahiti (Tahiti XT στην περίπτωση μας) που τροφοδοτεί και τις περασμένης γενιάς Radeon HD 7970 και 7970 GHz Edition, οι κατασκευαστές καρτών γραφικών δεν έχασαν χρόνο και παρουσίασαν άμεσα τις “custom” προτάσεις τους στην αγορά. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία θέση, δεν πρόκειται να βρείτε κάποια κάρτα γραφικών που να βασίζεται στην πρωτότυπη σχεδίαση της AMD στην αγορά και αφορά στην Radeon R9 280X. Όλες έχουν “custom made” σύστημα ψύξης, και στην πλειονότητα τους επανασχεδιασμένο PCB. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση της Toxic R9 280X που έχουμε στην διάθεση μας. Η Sapphire Toxic R9 280X είναι μάλιστα από τα πιο “επιθετικά” μοντέλα στην αγορά, με υψηλότατους χρονισμούς και ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα ψύξης, και ανήκει στις αφρόκρεμα των καρτών γραφικών που βασίζονται στην κορυφαία “performance” GPU της AMD. Με €299 που ξεκινάει το κόστος της πιο απλής Radeon R9 280X μην περιμένετε... απόλυτες επιδόσεις. Οι ενθουσιώδεις (enthusiast) χρήστες θα πρέπει να κοιτάξουν προς το μέρος της Radeon R9 290X, που διαθέτει ένα νέο, και επανασχεδιασμένο επεξεργαστή γραφικών που “κοντράρει” την κάρτα του χιλιάρικου της Nvidia, Geforce GTX TITAN, ενώ υποσκελίζει την κορυφαία Geforce GTX 780.
Αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την εμφάνιση της “Tahiti” GPU, η σχεδίαση της, της επιτρέπει να παραμένει επίκαιρη, και σήμερα, χάρη στην πολύ καλή τιμολογιακή πολιτική της AMD, μπορείτε να αποκτήσετε μία κάρτα γραφικών “τούμπανο” που τα βγάζει πέρα με την πλειονότητα των σημερινών τίτλων παιχνιδιών σε υψηλές αναλύσεις, και με υψηλό επίπεδο απεικόνισης. Οι κάτοχοι επίσης της AMD Radeon HD 7970 ή της 7970 GHz Edition, μπορούν να συνεχίσουν να αισθάνονται περήφανοι για το hardware του υπολογιστή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια