ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι επιδόσεις του Samsung 850 Pro SSD αποκαλύπτονται

Οι SSD της Samsung ήταν ανέκαθεν ενδιαφέρουσες προτάσεις και οι πιο πρόσφατες προσθήκες, που δείχνουν να παίρνουν και πάλι τα σκήπτρα των επιδόσεων, φαίνεται να μην αποτελούν εξαίρεση.
Η 850 Pro σειρά λοιπόν, την οποία αποκαλύψαμε εδώ, χρησιμοποιεί νέα γενιά NAND, ονόματι 3D V-NAND στα 30nm η οποία είναι πιο αποδοτική από τις προηγούμενες 2D NAND υλοποιήσεις, λόγω του stacked σχεδιασμού της. Το AnandTechείχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ολόκληρη την σειρά, που διαθέτει μοντέλα των 128, 256, 512GB και 1TB και τα έβαλε αντιμέτωπα με μια μεγάλη γκάμα SSD από πολλούς vendors σε μια μεγάλη ποικιλία από benchmarks.

Το RnD της Samsung φαίνεται να απέδωσε καρπούς καθώς όπως πιστεύει και το AnandTech, οι επιδόσεις και το efficiency βρίσκεται εκεί, στη νέα σειρά 850 Pro. Επίσης, μεγάλη δουλειά έγινε στο να βελτιωθεί το τρίπτυχο, Performance, Endurance και Power Consumption και αυτό οφείλεται στα νέα V-NAND Flash memory chips που δύσκολα θα βρουν αντίπαλο. Οι επιδόσεις σε 4K random reads και writes ξεπερνούν κάθε προσδοκία και αγγίζουν εύκολα την κορυφή με 525.6 MB/s ασυμπίεστων sequential δεδομένων read και 496.6 MB/s write performance, ενώ η συνοχή των επιδόσεων (IO consistency) είναι εξαιρετική σε όλο το φάσμα των IOPS τα οποία μάλιστα κυμάνθηκαν λίγο κάτω από τα 100,000. Αυτό σημαίνει πως τα συγκεκριμένα 3D V-NAND σε συνδυασμό με τον controller αποτελούν μία πολύ δυνατή επιλογή για την κατηγορία του. Για το "Endurance" δε κομμάτι, η Samsung ξεχειλίζει αυτοπεποίθησης με την εγγύηση των 10 ετών που παρέχει σε όλα τα μοντέλα της σειράς.

Η τιμολογιακή πολιτική από την άλλη, κινείται σε λίγο πολύ γνωστά επίπεδα για "Pro", χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις με τα 130$ να απαιτούνται για τον 128GB, τα 200$ για τον 256GB, τον 512GB στα 400$ και τέλος τον 1TB στα 700$. Με τα πρώτα κομμάτια να αναμένονται προς το τέλος του μήνα και την γνωστή τιμολογιακή ευλυγισία της εταιρίας, όσοι βρίσκεστε σε αναζήτηση performer SSD(s) σίγουρα πρέπει να εντάξετε τον 850 Pro στην λίστα των επιλογών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια