ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακαλύφθηκε bug στους Haswell επεξεργαστές

Σύμφωνα με την Intel επηρεάζει τις TSX εντολές σε όσους επεξεργαστές τις υποστηρίζουν.
Ένα από τα καινούργια χαρακτηριστικά που πρόσφεραν οι Haswell επεξεργαστές όταν κυκλοφόρησαν ήταν οι εντολές TSX (Transactional Synchronization eXtensions) που βοηθούσαν να βελτιωθούν οι επιδόσεις σε multithreaded περιβάλλοντα, κυρίως σε εφαρμογές για servers και database servers.
Όπως ανακοίνωσε η Intel, προγραμματιστής που δεν σχετίζεται με την εταιρία, ανακάλυψε το πρόβλημα κατά την διάρκεια τεστ και ειδοποίησε την Intel η οποία κατάφερε να το αναπαράγει και επιβεβαίωσε την ύπαρξη του (erratum). Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα η εταιρία θα δώσε ένα αναβαθμισμένο microcode που θα απενεργοποιεί εντελώς τις εντολές TSX, κάτι που δηλώνει οτι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω άλλων λύσεων και το πρόβλημα υπάρχει στον σχεδιασμό του ίδιου του επεξεργαστή, και θα γίνει διαθέσιμο με καινούργιες εκδόσεις BIOS από τους κατασκευαστές μητρικών. 
Παράλληλα η Intel δηλώνει οτι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις εντολές TSX και στο μέλλον και όσοι προγραμματιστές αναπτύσσουν προγράμματα που τις χρησιμοποιούν δεν θα πρέπει να αναβαθμιστούν στο καινούργιο microcode. Το πρόβλημα με τις εντολές TSX εμφανίζεται σε όλους τους επεξεργαστέςHaswellHaswell-E και τους επερχόμενους Broadwell-Y με την εταιρία να αναφέρει οτι έχει διορθωθεί στους επερχόμενους Haswell-EX, προτείνοντας στους χρήστες εφαρμογών με κώδικα που χρησιμοποιεί τις εντολές TSX να περιμένουν ως την κυκλοφορία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια