ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google: Το Voice Search θα υποστηρίζει Ελληνικά επιτέλους;

Όσοι χρησιμοποιούν διαφορετικές γλώσσες στη συσκευή τους σε μόνιμη βάση, ίσως ένιωσαν κάποια απογοήτευση με το σύστημα της Google στο Voice Search. Για να γίνει αλλαγή στη γλώσσα, έπρεπε κάποιος να ψάξει πολύ στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Από ότι φαίνεται, η Google διαπίστωσε το λάθος της και σύμφωνα με κάποιες φωτογραφίες, το Voice Search στο Android σύντομα θα υποστηρίζει τη χρήση πολλαπλών γλωσσών την ίδια στιγμή.

  

Το νέο μενού του Voice Search, θα επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει μέχρι και πέντε γλώσσες. Η μέχρι τώρα έκδοση της εφαρμογής, επιτρέπει την επιλογή μόλις μια γλώσσας από τη λίστα. Με τη προσθήκη παραπάνω από μια γλωσσών, γίνεται εφικτή η αναζήτηση μέσω της φωνής του χρήστη χωρίς να χρειάζεται να μπει στις ρυθμίσεις για κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Ίσως το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι η Google θα παρέχει την υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών την ίδια στιγμή, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να ξεκινά την αναζήτηση στα Αγγλικά, να συνεχίζει στα Γερμανικά και έπειτα σε όποια άλλη γλώσσα έχει επιλέξει.

 

Η λίστα με τις γλώσσες προς επιλογή επιτρέπει παράλληλα την επιλογή της κύριας γλώσσας που θέλει ο χρήστης απευθείας με το πάτημα πάνω της για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Δυστυχώς, οι εντολές «OΚ Google» λειτουργούν ακόμη με τη χρήση της Αγγλικής γλώσσας ως κύρια. Μέχρι τώρα, δεν έχει έρθει κάποια ειδοποίηση στις Android συσκευές, κάτι που σημαίνει ότι ίσως καθυστερήσουν λίγο οι παραπάνω αλλαγές, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι θετικό και συναρπαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια